Devet nagrada na državnom takmičenju iz matematike za učenike niške Gimnazije “Svetozar Marković” 1Foto: Sajt Gimnazije Svetozar Marković

Na nedavnom državnom takmičenju iz matematike učenici niške Gimnazije “Svetozar Marković” osvojili su devet nagrada, potvrdili su u toj obrazovnoj ustanovi.

Nagrade su osvojili polaznici odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima iz matematike u ovoj Gimnaziji.

Prvu nagradu u kategoriji učenika četvrtog razreda osvojio je Aleksa Đorđević, a prvu nagradu u kategoriji učenika trećeg razreda – Andrija Živadinović.

Drugoplasirani u kategoriji učenika četvrtog razreda bio je Veljko Toljić.

Na trećem mestu na državnom takmičenju bili su Luka Carević, učenik četvrtog razreda, Pavle Milošević, učenik trećeg razreda, Strahinja Svrzić i Aleksandar Milošević, učenici drugog razreda, te Ana Ilić i Uroš Stevanović, učenici prvog razreda.

Polaznici Odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za matematiku, inače, godinama unazad osvajaju značajne nagrade kako na takmičenjima u zemlji, tako i na internacionalnim takmičenjima širom sveta.

Ovo “specijalno” Odeljenje osnovano je 1991. godine.

Osim priznanja učenika, nosioci brojnih priznanja su i profesori, kao i sama Gimnazija, koja je, kako u njoj ističu, danas “prepoznatljiva i priznata kao jedna od najboljih obrazovnih institucija u zemlji”.

Gimnazija će u avgustu obeležeti 68 godina postojanja i rada.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari