Devojčica 13. žrtva morbila

Ostavite komentar


  1. A autoimuna bolest deteta i prikljucivanje 2 meseca na aparatima nema veze?

  2. Ima veze autoimuna bolest. To dete nije smelo da dobije boginje uopste, trebalo je da stitimo tako sto je vise od 95% dece vakcinisano, tada boginje ne bi mogle da cirkulisu. Tada bi ovo dete moglo da zivi neuporedivo duzi zivotni vek, uz medicinsku negu. Njena bolest nije bila uzrok njene smrti, samo razlog zasto je teze podnela boginje.
    Ali, sram Vas bilo kako sve relativizujete! Na aparatima je bila upravo zbog malih boginja! Oni su je drzali u zivotu, lekari su je reanimirali, ali vi cete na sve da svalite krivicu osim na boginje i na cinjenicu da ih ne bi bilo da nema neobrazovanih roditelja koji slusaju pevacice, konobarice i ostale „majke sa velikim M“ umesto strucnjaka!

    1. Odakle to da treba 95% DECE da bude vakcinisano. Po teoriji 95% LJUDI treba da bude imunizovano da takve osobe ne bi srele nekog ko ih može zaraziti. Kako se pokazalo da vakcina ne daje dugorajnu zaštitu (većina umrlih i zaraženih je starija od 20 godina i bila je uglavnom vakcinisna, najčešće jednom dozom, jasno je da je potpuno narušen koncept kolektivnog imuniteta (ne samo što je izostala vakcinacija dece). Postavlja se i pitanje kakve su ove morbile (da li je vakcinalni soj) jer: prvo dvoje obolelih sa Kosova su uredno vakcinisani i revakcinisani. Zatim, u poslednjih 15 godina (bez 2017 i 2018) uSrbiji je registrovano oko 1800 obolelih od morbila (laboratorijski potvrđeno) a nijedan smrtni slučaj. U ovoj epidemiji imamo oko 2000 laboratorijski potvrđenih slučajeva i 13 umrlih. Zar su ove godine boginje smrtonosnije samo zbog smanjenog obuhvata vakcinacije.?Koliko naivan treba da budeš da poveruješ da je za pad vakcinacije u Srbiji kriva Karleuša i slični njoj? Kako je moguće da zdravstveni radnici nisu vakcinisani pa se zaraza najviše širi preko domova zdravlja?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.