Direktor ZC u Surdulici po nalogu Tončeva dao jedino izjavu za TV Prvu o smrti deteta na Vlasini 1Ilustracija Surdulica Foto:Wikipedija

Smrt dvogodišnjeg deteta ženskog pola na Vlasinskom jezeru, koju su lekari ZC u Surdulici samo mogli da konstatuju, nakon što su roditelji dete, „po predlogu lekara prevezli u zdravstvenu ustanovu udaljenu 20 kilometara, gde je detetu pozlilo“.

Pošto prethodno na Vlasinu nije mogla da stigne ekipa Hitne pomoći iz Crne Trave, kao ni Hitne pomoći iz bolnice u Surdulici, registrovan je ishod sa smrtnim slučajem.

Više od deset novinara, lokalnih medija, uključujući i novinara Danasa, od ranog jutra pokušavalo je da stupi u kontakt sa direktorom ZC u Surdulici, dr Draganom Kitanovićem.

On je bio nedostupan za sve medije, a onda je dao izjavu za TV Prva, gde je branio lekare i naveo da je „do smrti deteta došlo na Vlasini“.

– Kitanović je izjavu za TV Prva dao tek pošto ga je pozvao Novica Tončev, i naredio šta treba da objasni javnosti, za čiji deo je bio od jutra nedostupan – kaže lekar ZC u Surdulici koji, će kako je najavio izneti sve „detalje o stanju u lokalnoj bolnici i Službi hitne pomoći“.

Dvogodišnja devojčica preminula je na Vlasinskom jezeru, od nepoznatih uzroka, ali i bez lekarske pomoći službi iz Crne Trave i Surdulice, i uz maksimalno ignorisanje interesovanja medija.

Očekuje sa da pred nadležnim tužilaštvom bude saslušano više lekara i zdravstvenih radnika u vezi sa najnovijim slučajem smrti na  Vlasinskom jezeru gde tokom cele godine postoji samo jedna ambulanta sa lekarom koji radi samo u prepodnevoj smeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari