Direktori škola ćute jer ne žele da budu krivi

Za 16 dana škole od korona virusa obolelo 20 odraslih i 52 učenika

Ostavite komentar


  1. Odgovornost direktora je prihvatljiva samo ako bi se ucenici preselili da zive u skoli, a pri tom ne napustaju skolu.. Ovako, nije realno ocekivati da direktori skola budu odgovorni, jer se zivot djaka odvija i van skolskog objekta i dvorista. Odgovorna je drzava i vrhovni komandant, drug Šef.

  2. Odgovornost direktora je u školi, van nje je na roditeljima. Mislim da je, bez obzira na sve, svest o ličnoj i društvenoj odgovornosti izuzetno niska.

    1. Kako završih čitanje članka tako padoh u nesvest: neke tamo zapadne države smatraju da treba svaki treći đak i svaki treći profesor da budu bolesni da bi se škole zatvorile?! Nije li sigurnije i efikasnije da se mi u školama lepo poubijamo sami, po datumu i azbučnom redu, da ne pravimo pometnju pogrebnicima?

  3. Mere koje se,, sprovode“ u skolama su najjednostavniji nacin da se odgovornost prebaci sa ministra i kriznog staba na direktore, nastavnike, roditelje i ucenike. Ukoliko se bilo ko zarazi virusom, krivac nece biti ni g. Sarcevic, ni dr Kon vec sirotinja raja koja je sigurno neku od predlozenih mera prekrsila. Pomocu bajke da maske stite od korone, Pilati savremenog sveta peru ruke!

    1. Predsednik Srbije od samog početka govori da će zaštititi građane i da neće dozvoliti da se iko razboli. Ministar prosvete tvrdi da su se deca u malom broju zarazila u školi i da je to zanemarljivo. Ministre Šarčeviću samo jedno obolelo dete je dokaz vaše loše procene u ovako ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji. Najmanje što očekujem od tužilaštva je krivična prijava protiv vas i protiv struke koji tvrde da rastojanje i maske štite dok je to očito netačno gde se dokazalo po školama gde su se deca razbolela iako se uredno pridržavaju mera zaštite. Samim tim vi ste glavni krivci što ugrožavate živote dece i predsednikovu borbu da sačuva zdravlje građana.

  4. Ko se zarazi „krivica“ ,ako se ovde može govoriti o krivici, je ipak samo njegova. Nije kriva ni škola ni Gospod Bog a ni država ,ni mama ni tata. Dovoljan je samo trenutak nepažnje i spoj nesretnih okolnosti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.