Teplička ulica u centru Zrenjanina, gde se nalazi sedište Udruženja preduzetnika, Osnovna škola „Sonja Marinković“, Direkcija za izgradnju grada i DTD biće preimenovana u Ulicu Slobodana Bursaća. Profesor muzike i dirigent nekadašnjeg mešovitog omladinskog hora „Josif Marinović“ Slobodan Bursać dobio je ulicu u Zrenjaninu, odlučeno je na poslednjoj sednici Skupštine grada.


Bursać je rođen 1941, a preminuo 1993. godine. Pod njegovom dirigentskom palicom zrenjaninski hor „Josif Marinković“ poneo je priznanja najboljeg hora sveta i Evrope. Poslanici lokalnog parlamenta izglasali su i da se naziv Proleterske menja u Dr Kornela Radulovića, dok će ulica Berberska ciglana nositi naziv Aleksandra Ace Šajbera. Prostor kod parka u Melencima zvaće se Trg Paje Babića. Skupština grada je donela i rešenje po kojem će se Trg maršala Tita u Orlovatu zvati Trg Uroša Predića. Prema rešenju Skupštine grada menja se i naziv Ulice Nikola Tesla u naseljenom mestu Lazarevo u Puškinovu ulicu.

Inicijativa Pokreta „Novi optimizam“ da Trg Republike bude preimenovan u Trg Zorana Đinđića, još nije ušao u skupštinsku proceduru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari