Učenici i profesori Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ nizom koncerata i svečanom akademijom obeležili su ovih dana 65. rođendan svoje škole. To je bila prilika za sumiranje dosadašnjih rezultata, na koje su se nadovezali i uspesi iz tekuće školske godine.

– Ponosno mogu da izjavim da su ove godine naši učenici, zajedno sa svojim profesorima, osvojili 190 nagrada na oko 30 takmičenja. Pored spremanja za nastavu i školska nadmetanja, učestvovali su i na brojnim koncertima za naše sugrađane, kojih je svake godine preko 80 – rekao je direktor Muzičke škole Zoran Marić.

Ova škola jedna je od najopremljenijih muzičkih škola u zemlji, računajući i njena izdvojena odeljenja u Malom Crniću, Kučevu, Kostolcu i Velikom Gradištu.

– Posebno smo zahvalni predsedniku opštine Veliko Gradište Draganu Miliću, jer svake godine na Dan škole dobijemo po neki vredan dar. Ove godine to je bila violina, rad čuvenog graditelja Jana Nemčeka iz Kovačice, vredna preko 100.000 dinara. Takođe, škola je dobila i flautu i klarinet od firme „Music Media Centar“ iz Beograda – rekao je Marić.

Povodom obeležavanja 65. rođendana, dodeljena su priznanja i plakete učenicima generacije u osnovnoj i srednjoj školi: Sari Sprečaković, učenici šestog razreda gitare u klasi profesora Mladena Ničića, i Lazaru Nikoliću, učeniku četvrtog razreda srednje škole violine u klasi profesora Zorana Veljkovića. Nastavničko veće dodelilo je i posebnu nagradu Anastasiji Vojinović, učenici četvrtog razreda flaute u klasi profesorke Julijane Janković, za izuzetne rezultate postignute tokom osnovnog školovanja.

Članica Gradskog veća Požarevca, zadužena za prosvetu i obrazovanje, Vesna Pejić pohvalila je učenike Muzičke škole, koji se po svojim rezultatima svrstavaju među najuspešnije u gradu.

– Prilikom prošlogodišnje dodele nagrada najuspešnijim učenicima sa teritorije našeg grada, najviše nagrađenih bilo je upravo iz Muzičke škole. Zato će ova škola uvek imati podršku lokalne samouprave, kako bi i ubuduće nastavila da postiže uspehe, rekla je Vesna Pejić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari