DJB traži od policije da proveri prebivalište za 160 lica 1Foto: Logo

Pokret Dosta je bilo (DJB) zatražio je danas od Policijske uprave za Grad Beograd proveru stalnog stanovanja za 160 lica za koja građani tvrde da ne stanuju na adresama na kojima su ova lica dobila obaveštenja o glasanju za lokalne izbore u Beogradu.

Za ista lica smo zatražili da nam se dostave podaci iz evidencije prebivališta i boravišta i to od kog datuma je izvršen upis prijave prebivališta za navedena lica na tim adresama, i na kojoj adresi stanovanja je bio evidentiran prethodni upis prebivališta za navedena lica, navodi se u saopštenju.

Nadležni organ je dužan da dostavi podatke iz evidencije prebivališta i boravišta građana u skladu s propisima o zaštiti podataka ličnosti podnosiocu ovog zahteva kome su ti podaci neophodni za izvršavanje poslova iz svoje nadležnosti, navodi DJB.

Odredbama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku utvrđena je zakonska obaveza redovnog ažuriranja biračkih spiskova u cilju ustavnog, zakonskog, slobodnog, opšteg i jednakog izbornog prava građana.

Prema podacima dobijenih od građana, navedena lica ne stanuju i nepoznata su na adresama koje su prijavili MUP kao svoje prebivalište čime je učinjena nepravilnost biračkog spiska kao javne isprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari