Dejvis kup reprezentacije Srbije i Češke od danas do nedelje takmičiće se za naslov prvaka prestižnog takmičenja. Česi su stigli u Beograd kao blagi favoriti zbog toga što brane titulu, ali i činjenice da su u kompletnom sastavu. Selektor „orlova“ Bogdan Obradović, ako je verovati dešavanjima od juče, neće računati na Janka Tipsarevića, koji nije uspeo da zaleči povredu pete, mada nije isključeno da Obradović iskoristi svoje pravo i neposredno pred početak današnjeg drugog meča uvrsti Janka u ekipu.

Na jučerašnjem žrebu odlučeno je da program u 16.00 otvore Novak Đoković i Radek Štepanek.

– Finale Dejvis kupa privlači više pažnje, zato je ceo događaj lepši, pa i mi osećamo veće uzbuđenje pred početak vikenda. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne, važno je da startujemo pobedom. Janko je povređen, dao je sve od sebe da se oporavi, dve nedelje se konsentrisao na oporavak, ali nije uspeo. Moraćemo da se snađemo bez njega. Zbog toga ne isključujem mogućnost da igram u dublu, da igram sva tri dana. Imamo izbora, Bozoljac je podjednako dobar u singlu i dublu, Lajović je skoro osvojio čelendžer. Dobro se oseća na terenu i dobiće priliku da igra. Mislim da će mu publika pomoći, a možda će i uspeti da napravi iznenađenje. Videćemo kako će se posle prvog dana kretati rezultat, pa ćemo praviti planove – istakao je Đoković, koji je protiv Štepaneka odigrao nekoliko veoma interesantnih duela.

– Moja prednost je što niko ne očekuje da dobijem Novaka. Pokušaću da igram opušteno, svoju igru. Radujem se tom meču – iskren je bio Štepanek.

Nakon njih dvojice na teren bi trebalo da istrče Dušan Lajović i najbolji teniser Češke Tomaš Berdih.

– Uzbuđen sam, jer ću prvi put igrati u tri dobijena seta. Spreman sam, trenirao sam naporno i imam prednost što me protivnik ne poznaje. Zimonjić i Tipsarević će mi pomoći što se tiče taktike. Najbolji kojeg sam pobedio je Šardi, ali sam bio bolji i od Istomina i Tursunova. Jedva čekam da zaigram i nadam se da ću moći da iznenadim Berdiha – jasan je 117. igrač na svetu, koji je za reprezentaciju igrao na Svetskom kupu u Diseldorfu.

Međutim, sada će u liku Berdiha imati najteži zadatak u karijeri.

– Igramo u Srbiji i srpski tim je favorit. Novak je najbolji na svetu. Mi ćemo dati sve od sebe, ali će se i domaćin boriti za svoju ekipu i zemlju. Radek i ja imamo sjajan odnos, obojica smo super singl igrači, pomagaćemo jedni drugima, a na kraju – sve se sabira. Radek voli da bude lider tima, on voli da vodi stvari na terenu. Ja sam tu da pomognem svojom igrom. Zabavno nam je na terenu, imamo veliki timski duh i možda je i to razlog što imamo zajedno dobre rezultate – potvrdio je Berdih.

Prvi izbor u dubl timu Srbije sigurno će biti Nenad Zimonjić.

– Mislim da je ovo situacija u kojoj nismo bili ranije. Imali smo Janka, Viktora, Novaka i mene, a sada nam dvojica iz najboljeg sastava nedostaju. Sa Novakom sam igrao u dublu i van Dejvis kupa. Oba dosadašnja meča sa Česima smo izgubili u dublu, jednom ovde, jednom u Pragu. Novaku svaka čast kako igra za reprezentaciju, ne sećam se kada je izgubio meč, osim protiv Del Potra, kada je morao da preda. Mi smo već bili šampioni, pa znamo kako to ide. I sada se nadam da ćemo uz pomoć publike ostvariti još jednu veliku pobedu – optimista je Zimonjić, kao i selektor Obradović.

– Žao mi je što Janko i Viktor nisu sa nama, ali moramo da mislimo o meču. Dali smo šansu Lajoviću, ima veliku priliku, a dobro je što Novak prvi izlazi na teren, jer je pokazao i protiv Rafaela Nadala da je ovaj na papiru samo prvi igrač sveta. Nadamo se tom poenu, uz pomoć 20 hiljada gledalaca sa tribina. Razmatramo sve opcije iako je Novak umoran, jer je igrao mnogo mečeva. Imamo istorijsku šansu i to nas gura napred – zaključio je selektor Srbije.

Troicki može u Arenu

– Naravno da Viktor Troicki može da prisustvuje finalnom meču, cela ta priča je preterana. Njemu niko, pa ni Međunarodna teniska federacija (ITF) ne može da zabrani da kupi kartu i gleda meč. Pošto je pod suspenzijom oni mu neće izdati akreditaciju i, logično, ne može da bude član ekipe. Dejvis kup organizuje ITF, a ne Teniski savez Srbije niti Kombank arena, mi smo tu samo radna snaga koja se trudi da organizacija bude na nivou, ali ne možemo da utičemo na neke stvari – istakao je Čedomir Šoškić, menadžer Teniskog saveza Srbije.

Ketering u režiji hotela „M“

U konkurenciji šest hotela, hostela i ketering kuća, hotel „M“ je izabran na javnom tenderu kao najbolji i najpovoljniji za organizaciju keteringa tokom mečeva Dejvis kupa.

– Prezadovoljni smo što smo baš mi odabrani. Verovatno je na konačnu odluku uticalo i naše iskustvo, jer smo mnogo puta organizovali ketering za razna sportska takmičenja i ostale programe u Areni. Naši hotel i kuhinja prepoznati su kao sportski, a i za ovu priliku jelovnik je posebno usaglašen i već usvojen – istakao je direktor hotela „M“ Desimir Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari