Šestoto tenisera iz Srbije počeće danas svoj nastup na travnatim terenima Vimbldona, a svakako najviše pažnje trebalo bi da privuče meč između aktuelnog i nekadašnjeg prvog reketa sveta Novaka Đokovića i Španca Huan Karlosa Ferera. Biće to njhov tek treći međusobni susret i prilika Đokoviću da već na startu protiv jakog rivala demonstrira formu kojom će pokušati da odbrani titulu osvojenu pre godinu dana.


Ništa lakši posao neće imati ni osmi teniser sveta Janko Tipsarević koji će u prvom kolu morati da odmeri snage sa Davidom Nalbandijanom. Biće to njihov četvrti međusobni meč, gde Argentinac ima prednost od 2:1, ali naš teniser veruje da mu dobra forma s kraja prošle i početka ove sezone može doneti prolaz na drugu stepenicu. Nju će pokušati da dosegne i Viktor Troicki koji gledadano na papiru ima najlakši posao, ali će realno protiv sebe imati 11 pozicija bolje rangiranog igrača iz Španije Marsela Granoljersa. Treći reket Srbije je u tri međusobna meča upisao dva trijumfa, a olakšavajuća okolnost može mu biti to što poseduje razoran servis, a Španac je s druge strane specijalista za šljaku, a ne za travu.

Kada su u pitanju dame, Jelena Janković će već na startu imati možda i najveću prepreku koja se pred nju stavljala u karijeri s obzirom da će igrati sa Belgijankom Kim Klajsters koju je uspela da savlada samo u jednom međusobnom susretu, a igrale su ih ukupno osam. S druge strane, Bojana Jovanovski će igrati sa Eleni Danilidu iz Grčke koja je za tridesetak pozicija bolje rangirana na WTA listi, ali je naša igračica uspela da slavi u jedinom međusobnom susretu. Debi na Vimbldonu pod srpskom zastavom danas će imati i Vesna Dolonc koja će snage odmeriti sa daleko poznatijom i bolje rangiranom predstavnicom Bugarske Cvetlanom Pironkovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari