Dve nedelej šampionskog plesa pokazale su zbog čega je Novak Đoković u Kini popularniji od Dejvida Bekama. Popularni Nole je pobedom nad Del Potrom 2:1 (6:1, 3:6, 7:6), osvojio titulu u Šangaju, čime je objedinio krune iz Pekinga i najvećeg grada u Kini.

Najbolji srpski i trenutno drugi teniser na svetu odbranio je krunu koju je dobio prošle sezone, dokazavši još jednom da mu igranje u Kini veoma prija, jer je u toj zemlji osvojio čak sedam titula.

Polse gotovo perfektnog prvog seta, u kojem je rivalu dozvolio da osvoji samo jedan gem, Novak je popustio u nastavku duela naročito u serviju i riternu, što je Del Potro umeo da iskoristi. Argentinac je zaigrao agresivnije, forhend mu je bio strahovito jak, tako da je uspeo da poravna rezultat u setovima. U trećem delu meča viđena je velika borba, razmena udaraca sa osnovne linije kakva se samo poželeti može. Obojica igrača bili su uprilici da oduzmu servis rivalu, ali brejk nije viđen sve do kraja duela. Novak je doduše kod 5:4 u svoju korist, na servis Argentinca imao dve meč lopte, ali je Del Potro u odsutnim trenucima perfektno servirao. Šampion je odlučen u taj-brejku, u kojem je Srbin sa nekoliko perfektnih poteza, koje je ukrasio milimetarsko preciznom bekhend paralelom, bacio na kolena Argentinca (7:3), koji ni u Šangaju nije uspeo da se domogne prvog mastersa u karijeri.

– Čestitam ti na fantastičnoj nedelji, odličan si čovek, odličan si igrač i zaslužio si ovaj trofej koliko i ja, šta mogu drugo da ti kažem, čoveče? Želim da budem fin – nasmejao se Đoković, zagrlivši pritom Del Potra, koji važi za jednog od najboljih ljudi u svetu tenisa.

– Ovo je jedan od najboljih turnira ove kategoriji. Svaki put kada dođem turnir izgleda sve bolje. Hvala svima što su došli – zaključio je Đoković.

Ana bez pehara u Lincu

Ana Ivanović, poražena je u finalu turnira u Lincu. Od nje je bila bolja Angelik Kerber sa 2:0 (6:4, 7:6). Srpkinja tako nije uspela da po treći put podigne pehar u ovom austrijskom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari