Đorđević: Briga o najstarijima prioritet Vlade

Ostavite komentar


  1. Primer smenskog radnika u železari Smederevo…Radi se po šest dana,odmor je kada se izadje iz treće smene pa do odlaska na posao je odmor 48 sati.Radi svaki mesec 2-3 dana više od administracije,to je 30 dana godišnje.Ne postoje vikendi i praznici.Znači za radni staž provede više od 4 godine na radnom mestu od administracije.Pošto velika većina nije uspela da sačeka prvu penziju,njihove uplate u fond su nestale.Naravno,treba zaštiti adminstraciju u državoj službi i javnim preduzećima,oni se bore za Njega i štite svoja neproduktivna radna mesta,verni glasači.

  2. Verovatno zbog toga uzimaju deo penzija godinama. Da smanje gojaznost medju penzionerima.

  3. a ono se smeje i komentariše šta će to meni i ćaletu, oni sigurno neće ovde živeti. Bacim pogled kroz prozor, a ono kod suseda ista situacija, dece nema, nakon nas ostaće kuće koje neće imati ko da kupi. Kako da stari brinu o starijima?! Naša država se ubrzano pretvara u gerontologiju. Svetla budućnost Srbije nas je na ovo svela.

  4. Од када је та брига ? Питам јер сам сведок небриге и цивилизацијске срамоте у опхођељу са најстаријима, поготово током њиховог медицинског збрињавања. Геронтолошки центри су једно, а када ћете почети са изградњом болница где би најстаријима била пружена брига током последњих дана ? А не да се вуцарају од болнице до болнице и да нико неће да их прими.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.