Dobila prijavu jer je naručila Bajaginu pesmu „Pada vlada“

Neobičan slučaj šabačke advokatice Vere Palinkaš

Ostavite komentar


  1. D li mi se čini ili ove ljude nema ko da zaštiti. Što? Da li je razlog prezime.

    1. pa smo zbog komentarisanja zaustavnog mesta saobraćajne policije, njihovog načina rada kojim dovode u opasnost sve učesnike u saobraćaju, a nakon vraćanja saobraćajne i vozačke prilikom kontrole, doživeli da ponovo traže dokumenta vozača i izmisle dve prijave. Sudije prekršajci, koji sede zarobljeni u istoj zgradi sa saobraćajcima, nisu smele ni da trepnu, a i njihovo prezime je na ić.
      Da nismo prošli kroz jezivo maltretiranje ne bih verovala da se nismo ni malo odmakli od perioda Golog otoka.
      Kada te sudija moli da ideš na priznanje krivice i nagodbu, jer bi žalba na rešenje koje mora da se donese samo bila gora varijanta po tebe, shvatiš da je za tvoje dete dobro što više nije u Srbiji i da ne treba da tuguješ, nego da se raduješ što ne živi u ovakvoj državi.
      Ovde ništa nema veze sa prezimenom, ovde sve ima sa uspostavljenim sistemom koji nije srušen padom crveno crnr koalicije.
      Organizovanija i veća mafija, od državne, ne postoji.

  2. Clan 10. Profesionalne etike advokata, a ujedno ovaj clan spada u nacela kaze” U zastupanju, ponašanju, javnom istupanju i privatnom životu koji je dostupan uvidu javnosti, advokat treba da čuva vlastiti ugled i ugled advokature“ , tako da je ovim clanom sve objasnjeno.

    1. Tako je! Manda se ponaša krajnje neprofesionalno, kalja ugled advokatske profesije!

      1. Time sto narucuje pesmu??? Kao. advokat taj i taj, clan advokatske komore tei te, narucuje pesmu tu i tu. Puf, kazna.

        1. Da si malo bolje procitao tekst znao bi na sta se odnosi taj clan. Nije problem u narucivanju pesme. Svako ima pravo da naruci pesmu, kao sto i muzicar ima pravo da ne zna neku pesmu, ali to nije razlog da ga neko vredja i omalovazava pa bez obzira makar bila i pod dejstvom alkohola. Tuzno je sto se ovo sve koristi u politicke svrhe bez obzira ko kojoj opciji pripada.

        2. @Tonci: Nije gospođica advokatica priavljena zbog naručene pesme koja nije ni izvedena, već zbog njenog ponašanja prema orkestru koji nije svirao pesmu.

          1. Zašto je onda nije tužio orkestar? Sad se pravi situacija da je bila pijana i maltretirala muziku. Čudo ne piše i da ih je fizički napala? Ne mogu da verujem da ih nije tukla?
            Smrdibube naprednjačke i njihovo će proći.

          1. Igor@ Jeste igore samo sto za razliku od tebe taj sendvic kupujem sam i ne treba mi za egzistenciju ni sns, ni Savez za Srbiju niti bilo koja stranka. A da su ti mozdane vijuge malo razvijenije iz teksta bi zakljucio u kom kontekstu govorim. Ali sta ces, nismo svi isti

          2. Sapcanine, vidim da ti nisu potrebne stranke, nego reci ti nama da li ti je potreban „pokret“ zvani Dveri?

    2. Pretpostavljam da su advokati bili u kafani ne bi li slusali mokranjceve rukoveti i da odrze prigodnu prezentaciju o upotrebi euforicno prijatnih pesama i reci u srpskim drumskim euforicnim kafanama.

    1. Zao mi je sto lis Danas nije malo bolje proverio ovu vest pre nego sto ju je stavio na naslovnu stranu. Bila sam licno prisutna nemilom dogadjaju iz novembra prosle godine. U celom tekstu je jedino tacno da je bila proslava u hotelu i da je koleginica Palinkas prisustvovala. Ostalo nema veze sa istinom.
      Cinjenice:
      Prijava podneta u januaru, kol. Palikans clan GIK u martu.
      Muzika na proslavi jako losa, oterala goste.
      Koleginica Palinkas ppd vidnim dejstvom alkohola nezadovoljna muzikom to pred svima stavlja do znanja, gestikulacijom, pogrdnim recima itd.
      Ne znam za nijedan sastanak u AK Sapca u kojem je koleginica isticala probleme korupcije.

      Misljenje:koleginica Palinkas pokusava svoje neprimereno ponasanje da prikaze kao politicku odmazdu.
      Nazalost, svojim izjavama za novine uvredila je sve nas advokate iz Sapca

      1. Pitam se gde ste se,pravnice, skolovali, ako Vam obrazovanje dozvoljava da napisete ,, ne znam za nijedan…,,.

  3. Glasac sam sadašnje opozicije. Znam o čemu se radi, ovo je potpuno izvrtanje istine. Cenio sam Dula Erakovića pogrešno misleći da je naučen da piše istinu. Neka mu ove neistine služe na čast , trebao je prvo da pročita prijavu, video bi da je ista sačinjena 20.01.2020. a pomenuta osoba je registrovana kao član izbornog štaba tek pre nekoliko dana. Lično znam i pomenutu osobu i znam da koristi baš ružan rečnik, neprimeren ne adv. profesiji nego ni osobi ženskog pola. Sramotno je pravdati svoje pijano stanje i izrečene psovke i uvrede pred mnoštvom ljudi, na način da je disciplinska prijava inspirisana navodnim političkim motivima, to jednostavno nije tačno. Nadam se radi vere u istinu, da će je stići zaslužena kazna, jer se očito nije ni malo pokajala za izrečene reči, odnosno kod nje je važilo pravlo što trezan misli, pijan govori. Ne mogu da verujem da Nebojša Zelenović nju drži u svom izbornom štabu, to je osudjeno na propast u startu.

  4. Ovi su kompletni ludaci!
    Ovoga, na ovaj način, nije bilo ni u šezdesetim, demadesetim godinama pa do danas. Događalo se posle Drugog svetskog rata i tokpom pedestih godina, ali danas, u 21. veku…!?
    Na vlasti je ekipa teško bolesnih ljudi, kriminalaca koji svakodnevno uništavaju zemlju i upropaščavaju narod!

    1. @Teodora. Sve je u redu sa tim što pište, i ja se tako osećam. Ova vlast se ne obraća obrazovanim ljudima jer zna da na njih ne može da utiče u smislu promene mišljenja, oni nisu njena ciljna grupa. Samo, ova Vaša diskusija nema baš nikakve veze sa današnjom temom, vrlo ružnim ponašanjem jedne osobe . Niko nije dužan da trpi da ga neko vređa i njegova je stvar da li zatražiti sudsku zaštitu, ali jedan advokat ne sme sebi da dozvoli da na javnom mestu, na zajedničkoj esnafskoj proslavi dovede sebe u vidno alkoholisano stanje, pa zbog toga što muzičar ne želi da joj odsvira naručenu pesmu, pred svima tu osobu časti najpogrdnijim uvredama očito znajući da neće biti adekvatnog odgovora suprotne strane. Ovakvim svojim ponašanjem pomenuta koleginica je nagrublje prekršila advokatski kodeks i treba da snosi konsekvence, to nema ama baš nikakve veze sa sadašnjom vlašću, već samo sa njom lično. Vrlo je ružno što ona pokušava da sebe zaštiti predstavljajući se kao politička žrtva, u ovom slučaju ona to nije.

  5. Konferencija za štampu
    Ana Brnabić: I ne, gospodo novinari, uopšte nisam zabrinuta za stanje slobode i demokratije u Srbiji! Naprotiv, smatram da je dostignut stepen slobode i demokratije najviši u novijoj istoriji Srbije, a svakako je daleko viši nego 2012. godine za vreme bivšeg lopovskog režima. Zato ne prihvatam nikakve zlonamerne insinuacije da u današnjoj Srbiji ljudi stradaju zbog izrečenog mišljenja.
    Novinar: A ovaj slučaj?
    Ana Brnabić: To je bio direktan napad na Predsednika Vučića i vladu, što se ne može i neće tolerisati!

  6. Pozdrav gospodji Veri Palinkas i zahvalnost za izbor najsimpaticnije pesme u ovom predizbornom trenutku. Veliki pozdrav slobodnom gradu SAPCU !

  7. Gospodine Erakoviću, prenosite političke stavove onako kako bi neko želeo. Gospođa Palinkaš nije učinila nikakvu povredu advokatske časti i morala naručivanjem Bajagine pesme, već nepristojnim ponašanjem odbijanjem benda da svira pesmu. To nepristojno ponašanje je povreda časti i morala advokata.

    1. Skoro sam bio na nekoj proslavi sa kolegama gde su se neki od njih nečasno a boga mi i nemoralno ponašali. Da li treba da podnesem prijavu za „vređanje časti i ugleda profesije“? Ko je još to radio ?Kolega popio na žurci i svojim ponašanjem vređa MOJU čast i ugled? Neka mi neko navede primer nečega sličnog. U pitanju može biti samo lična netrpeljivost ili politička osveta!

  8. Ja tee pratim u ruci mi strela,cas te vidim,cas nestanes senka ti je belaaa…… sta to pada ? Pada vlada…..Vec su mnoge pale vlasti pa ces i ti dragi pasti….pada,padaa padaaa

  9. Miloša dotičnog Mandića poznajem i verujem da je sklon svakakvim marifetlucima.Bio je sudija u Valjevu,karakter mu nije jača strana kao ni znanje..Eto kad usvoji SNS zakon o poreklu imovine eto pravog čoveka za ispitivanje.Nije mu moralni lik svetao

    1. @Bibićka. Poštovana gospodjo, disciplinska prijava je podneta od strane Upravnog Odbora AK Šabac na osnovu odluke od kraja Novembra 2019-e, a ne lično od kolege Mandića, on je samo u ime UO AKŠ potpisao prijavu obzirom da je UO kolegijalni organ. Sramotno je što pomenuta koleginica očito zloupotrebljava svoj politički angažman sve u cilju odbrane svog nedoličnog ponašanja a to joj nije bio prvi put da se tako ophodi i koristi vulgarne reči u ophođenju. Posebno je degutantno što pomenuta koleginica svoj „prljav veš“ iznosi u javnost, umesto da se ovakve stvari rešavaju unutar komorskih organa, tamo gde im je i mesto. A inače koleginica se „busa“ da je veliki pobornik demokratije, šta mislite da li je uplitanje novina u ovaj slučaj predstavlja nekakav vid pritiska na disciplinskog sudiju koji će odlučivati po ovoj prijavi?

      1. Ma tako je! Udri po advokatici! A prepodobni,premijer..ka..i ministri nek nam slobodno i do mile volje sve po spisku svakodnevno! Cist kriminal i afera za aferom! I nikom nista!Ali zato kod advokatice u Sapcu, i to opozicionarke-pa tu sve mora savrseno da stima,razume se! Ok, nek je opomene Komora ako treba i ako je dokazano zgresila! Ali nemojte bas od nje poceti da sredjujete ovu trulu nazovi-drzavu!

        1. Ja sam opozicionar dugi niz godina, odlično znam ko je bio u SPO, DS, radikalima, SPS-u i sl. Preletača koliko hoćeš, na svim stranama. Zaključak: Svi političari su slični, ovoj državi treba gov..va motka, da se razluči žito od kukolja. Izvini, ali kakve veze ima to što je advokatica opozicionar, ako se neko nečasno ponaša, on se nečasno ponaša, ma ko da je on ili ona. Jel to što je opozicionar znači da može da radi šta hoće, ne bih rekao, niti sam se ikada borio za takve vrednosti. A što se tiče sređivanja države, koliko sam uočio, upravo je advokatica ta koja je pokušala da ispolitizuje sve, zato, bez uvrede, treba prvo pažljivo pročitati tekst i komentare, udahnuti par puta, pa tek onda napisati svoj..

  10. Dajte molim vas, slušao sam ovu pesmu više puta po restoranima naručenu od ljudi koji nisu simpatizeri vlasti i nikom ništa.

  11. Kad je bila sednica Gradske izborne komisije- kog datuma?
    Kad je podneta prijava – kad je komora imala sednicu – kog datuma?
    Dokument – prijavu imate na netu, to može da se proveri. Zaključak: Lažna vest
    Ja kao neko ko nije politički opredeljen mi je više muka od laži i pumpanja svih tema. Nije bitno o kome se radi- vlast ili opozicija, ljudi počnite da pišete istinu i proveravajte činjenice. Domacica iz Beograda

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.