U svečanoj sali Skupštine grada održana je svečanost na kojoj je Kulturno prostvetna zajednica Požarevac uručila Povelje kulture i zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama, koje doprinose razvoju kulture i obrazovanja.

Prisutnima se najpre obratio predsednik KPZ, Pavle Miladinović koji je govorio i o aktivnostima Kulturno prosvetne zajednice tokom godine, koje za cilj imaju objedinjenje kulturnih i prosvetnih aktivnosti i gradu. U muzičkom delu programa nastupili su učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Požarevac.

Najviše priznanje koje u ovoj oblasti dodeljuje grad Požarevac je Povelja kulture sa zlatnom plaketom, nju je ove godine dobio Miodrag B. Protić, slikar i likovni kritičar, čijom zaslugom je velikim delom Milena Pavlović Barili postala poznata široj javnosti. Njemu je Povelja uručena u njegovom domu u Beogradu, a na svečanosti u Požarevcu emitovan je snimak uručenja.

Povelje kulture dobili su: Ilija Rajković, profesor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Požarevac, Dragana Radulović, novinar Regionalnog Radio Požarevca i urednik kulturnog magazina Artniti, Maja Skenderović Bonić, direktor Baletskog studija „Amadeus“ i Radiša Jevremović Rače, koji se amaterski bavi glumom i režijom.

Zahvalnice su uručene Zavodu za javno zdravlje Požarevac, Zoranu Debeljkoviću iz Kompanije Dunav osiguranje i Zoranu Vučkoviću, vlasniku restorana „Gem“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari