Dobrica Veselinović izrazio saučešće porodicama nastradalih u pucnjavi: Bol neće dugo proći 1Foto: Miroslav Dragojević/ Danas

Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd izrazio je saučešće porodicama stradalih u pucnjavi u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, na beogradskoj opštini Vračar.

„Sada samo možemo da budemo u mislima sa porodicama u ovoj ogromnoj tragediji. Bol neće brzo proći. Naše društvo pati već dugo“, napisao je na svom Tviter nalogu Veselinović.
Ovaj odbornik u Skupštini grada Beograda dodao je da očekuju brzu i efikasnu istragu i maksimalne napore svih kako se ovako nešto nikada ne bi ponovilo.

„U postkonfliktnom društvu kakvo je naše, moramo da učinimo mnogo više na prevenciji nasilja, ali i da povedemo temeljan i sveobuhvatan dijalog o oružju koje je u ilegalnom posedu širom Srbije i potrebi da se ovo oružje preda vlastima“, naveo je Veselinović.
On je napomenuo i da je potrebno pooštriti kriterijume za legalno posedovanje oružja, s obzirom da je, kako navodi, procena da između 12 i 15 odsto građana poseduje oružje sa izdatim dozvolama, što Srbiju čini državom koja u ovoj statistici prednjači u Evropi, ali i u svetu.

U osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i obezbeđenje. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari