Pucnjava u osnovnoj školi u Beogradu: Ubijeno devetoro, učenik planirao napad mesec dana 1Foto: Danas/Radenko Topalović

U beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros je oko osam časova došlo do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i zaposlene. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

23.54 Bivši ministar prosvete Srđan Verbić naglasio je gostujući na N1 da bi „dobro bilo da ministar Ružić podnese ostavku kao lični čin“.

23.11 Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je večeras da je osumnjičeni dečak kada je pozvao 192 „rekao da je psihopata koji treba da se smiri“.

22.51 Srednjoškolci su za sutra najavili skup ispred škole „Vladislav Ribnikar“ u kojoj se dogodila tragedija.

21.39 Dr Tamara Kerković Milenković rekla je da „ovo društvo mora da se leči“, a da u tome neće pomoći „mere onoga koji je sve društvene vrednosti pogazio„.

21.20 Građani su se okupili na protestu na Cvetnom trgu u Beogradu, a potom su spontano krenuli u šetnju do Ministarstva prosvete gde su zatražili ostavku ministra Branka Ružića.

20.10 Profesorka prava na Univerzitetu Union dr Jelica Jerinić izjavila je za Danas da bi „nadležni organi morali da reaguju jer je Aleksandar Vučić na konferenciji za medije izneo zaštićene medicinske podatke o dečaku K.K.“.

19:46 Bivši ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da ovaj događaj „pre svega nebriga roditelja“.

19.00 Poslanik u Narodnoj skupštini Šaip Kamberi nazvao je današnju tragediju „bolnom i strašnom kao činjenicu“.

18:36 Otac devojčice iz škole „Vladislav Ribnikar“ izjavio je da mu je ćerka rekla da je „osumnjičeni pogledao u oči i skrenuo pištolj na drugu stranu“.

18.16 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće porodicama poginulih, rekao da je dete koje je pucalo odvedeno u psihijatrijsku kliniku, a da se sagledava odgovornost svih u sistemu. On je Vladi Srbije predložio svojih deset mera koje treba primeniti posle tragedije.

16.56 Uz iskazivanje saučešća porodicama nastradalih u tragediji u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, sagovornici Danasa iz Užica ocenjuju da je takva nesreća u našoj zemlji bila nezamisliva i poručuju da je ona nastavak svega što se dešavalo u školama u poslednje vreme, na šta su nastavnici ukazivali i tražili od nadležnih da reaguju.

16.53 Narodna poslanica i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković ocenila je danas da je za maskar u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu odgovorna vlast koja kreira i toleriše patološke „vrednosti“ i zahtevala ostavke ministra prosvete Branka Ružića, ministra policije Bratislava Gašića i predsednice Saveta REM Olivere Zekić.

16.49 Episkop Srpske pravoslavne crkve Vladika Grigorije Durić oglasio se na Instagramu povodom pucnjave u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

16.44 Više građana okupilo se kod Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ kako bi položili cveće i zapalili sveće i time odali počast onima koji su izgubili život u tragediji koja se jutros u toj školi desila.

16.37 „Ovo što se desilo u Beogradu je posledica nasilja koje je deci dostupno na više nivoa od medija do društvenih mreža i tu su oni zaboravili i na roditelje, učitelje i nastavnike“, ocenjuje u izjavi za Danas poznati vranjanski učitelj Miomir Dejanović, koji radi u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u ovom gradu.

15.48 Prof. dr Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, naveo je da su tri operacije četvoro povređenih, od kojih su tri učenika i nastavnica, u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ završene, kao i da je situaciju u odnosu na pre nekoliko sati ohrabrujuća.

15.39 Premijer Albanije Edi Rama oglasio se na Tviteru povodom pucnjave u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

15.31 Premijer Crne Gore dr Dritan Abazović, u ime celokupne vlade, uputio je saučešće porodicama stradalih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

15.15 Premijer Hrvatske Andrej Plenković uputio je danas u ime Vlade saučešće predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i porodicama stradalih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, izrazivši ožalošćenost tako velikim brojem izgubljenih dečjih života.

15.14 Pravila ponašanja tokom dana žalosti: Šta predviđa zakon i kolike su kazne?

15.13 Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, oglasio se porukom na društvenim mrežama, u kojoj izražava saučešće porodicama ubijene dece, nastradalog čuvara i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

15.09 Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je u ime građana Crne Gore i u svoje ime telegram sa izrazima najdubljeg saučešća predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom nezapamćene tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

15.07 Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil izrazio je saučešće porodicama i prijateljima poginulih u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

15.06 Prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja, rekla je, između ostalog, na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, da će Institut za mentalno zdravlje „organizovati dve telefonske linije za sve one koji osećaju potrebu za psihološkom podrškom“.

14.55 Od stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o obeležavanju Dana žalosti na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 30/10), Regulatorno telo za elektronske medije, kao povereni posao, vrši nadzor na primenom odredbi koje se odnose na programe radio i televizijskih pružalaca medijskih usluga.

14.37 Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas, trećeg maja, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima.

14.34 Predstavnici državnog vrha vlasti u Bosni i Hercegovini uputili su saučešće rukovodstvu Srbije, kao i građanima ove zemlje, zbog tragedije koja se danas dogodila u beogradskoj osnovnoj školi, prenosi Klix.ba.

14.33 Košarkaš Real Madrida Najdžel Vilijams-Gos izrazio je saučešće porodicama stradalih u tragediji u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

14.31 „Današnja tragedija govori koliko nam je društvo posrnulo. U opštoj atmosferi agresije, rijalitija, nasilnih filmova i serija u prajm tajmu i apoteozi nasilja, vršnjačko nasilje cveta i žanje svoje žrtve. Navodno je dečak koji je ubio osmoro dece i čuvara bio i sam žrtva vršnjačkog nasilja. On je svoju agresivnost okrenuo ka spolja, na druge, za razliku od dečaka Alekse koji se ubio nakon maltretiranja vršnjaka“, kaže za Danas Sanda Rašković Ivić, psihijatar i poslanica Narodne stranke.

14.29 Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd, izrazio je saučešće porodicama i prijateljima ubijene dece u OŠ Vladislav Ribnik.

14.22 Stranka Zavetnici saopštila je danas da zahteva hitnu sednicu Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije sa jedinom tačkom dnevnog reda – ko je odgovoran za niz događaja koji su doveli do tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

14.12 Školski psiholog OŠ „Vlada Aksentijević“ iz Beograda među prvima je reagovao povodom nemilog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“, prosledivši roditeljima uputstvo kako bi trebalo da reaguju, s obzirom da i deca i roditelji mogu biti uznemireni povodom tragedije u vračarskoj školi.

14.12 Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za medije da je policija uhapsila oca maloletnog K.K. koji se sumnjiči da je u osnovnoj školi ubio devet i ranio više ljudi.

14.11 Otac osumnjičenog da je jutros u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet osoba, uhapšen je danas, rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

14.10 Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je saučešće porodicama stradalih u pucnjavi u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Izražavam iskreno saučešće porodicama povodom devet izgubljenih života, od kojih osmoro dece, u strašnoj tragediji koja se dogodila jutros“, objavio je Milatović na Tviteru.

14.05 Vanredna konferencija za medije je završena.

14.03 Oba pištolja koja su pronađena kod maloletnika bila su prijavljena, a kako je Gašić još istakao, on je išao i u streljanu i vežbao pucanje. Prema roditeljima biće podignuti istražni postupci.

14.01 Govoreći o navodnim informacijama da je dečak već pretio da će baciti bombu u školu, Ružić kaže da je bitno da se ranije prilazi ovakvim temama.

„Mi ne raspolažemo tim saznanjima, kao i škola, jer da je škola imala uvid u te informacije, do ovoga ne bi ni došlo. Direktorka je sa nama celo jutro, sekretar, pomoćmni direktor, nastavnici… Niko ništa nije rekao. Ukoliko taj zaposleni ima ime i prezime, slobodno neka izađe da kaže“, izjavio je Ružić.

13.59 Ministar policije Bratislav Gašić negirao je navode da su informacije tokom prvih sati izlazile iz policije, te da su društvene mreže jedan od načina širenje informacija, budući da nisu bili prisutni samo pripadnici policije i hitnih službi.

13.54 Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za Beograd je rekao da je uhapšeni dečak K.K. mesec dana planirao napad i da je koristio pištolj koji je uzeo od oca, kao i da je sa sobom imao i četiri molotovljeva koktela.

13.49 Ministar prosvete Branko Ružić, odgovarajući na pitanje o spekulacijama da je maloletnik koji je izvršio zločin bio ranije žrtva vršnjačkog nasilja, istakao da postoji dokumentacija kojom se potvrđuje ranija prijava o izvesnoj posekotini do koje je došlo tokom vannastavnih aktivnosti.

„Radi se o rasekotini usne koja je nastala u privatnoj školi glume. Po tom osnovu se ne može izvaditi zaključak da se dalje radi na slučaju“,  rekao je Ružić.

13.47 Kako je Milić istakao, maloletnik je imao listu osoba koje je planirao da liši života, kao i skicu i plan kako da „likvidira“ i koga u nekoliko različitih odeljenja.

13.46 Maloletnik je sa sobom imao i četiri molotovljeva koktela u rancu.

13.45 Osumnjičeni je planirao zločin mesec dana, prema rečima Milića, a razlog za izbor učionice bio je jer se nalazio blizu ulaza.

13.42 Kako je Milić rekao, osumnjičeni za pucnjavu je sam pozvao potom policiju i prijavio se.

13.41 Prisutnima se obratio i Veselin Milić, načelnika Policijske uprave za grad Beograd.

13.40 Sa 40 godina radnog staža u zdravstvu, i devedesetih kada smo se nagledali različitih povreda, ovo je moje najgore iskustvo i kao lekara i kao čoveka, navela je ministarka Grujičić.

13.37 Nakon Ružića, obratila se i ministarka zdravlja Danica Grujičić koja je rekla više o zdravstvenom stanju povređenih učenika i prosvetne radnice.

13.33 Trodnevna žalost u Srbiji od petka, nastave u popodnevnoj smeni neće biti, kaže Branko Ružić. Sutra normalno odvijanje nastave. Početak nastave narednih dana obeležiće minut ćutanja.

13.31 U ime ministarstva Prosvete izražavam najdublje žaljenje u znak najveće tragedije u istoriji, rekao je na početku svog obraćanja ministar prosvete Branko Ružić.

13.29 Vanredna konferencija za novinare povodom pucnjave koja se desila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ počela je u Vladi Srbije nešto pre 13 i 30 minutom ćutanja.

13.21 Završena je operacija devojčice pre pola sata. U operativnom zahvatu učestvovali su neurohirurzi naše klinike i Urgentnog centra. Bila je izuzetno teška operacija jer se radi o teškim povredama mozga. Dete je izašlo iz sale, ali je vitalno ugroženo, kaže dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, dodajući da je u toj klinici ukupno troje povređenih učenika, devojčica i dva dečaka, OŠ „Vladislav Ribnikar“.

13.20 Grupa roditelja dece iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ okupila se ispred policijske stanice Vračar da saznaju gde su im deca.

13.13 Odlukom načelnika Školske uprave Beograd danas neće biti nastave u popodnevnoj smeni u svim beogradskim školama.

13.11 Profesorka psihologije i socijalnog rada na Fakultetu političkih nauka Jasna Hrnčić rekla je za RTS da je pucnjava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ tragedija celog naroda, kao i nešto što se u Srbiji dosad nije dešavalo.

13.10 Kod osnovne škole Vladislav Ribnikar na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave, kada je učenik sedmog razreda ispalio više hitaca na đake i obezbeđenje.

13.08 Institucija Zaštitnika građana sa ogromnom tugom i nevericom prati medijske izveštaje o tragičnom događaju u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika građana.

13.02 Traži se nulta negativna krvna grupa za decu ranjenu tokom današnje pucnjave u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Poruku su poslali roditelji dece koji idu u ovu školu roditeljima u drugim školama.

12.59 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić reagovao je na pucnjavu u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

12.56 Duboko sam šokirana i tužna zbog tragične vesti o smrtonosnoj pucnjavi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu – objavila je društvenoj mreži Tviter evroposlanica i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon.

12.50 Završena je operacija devojčice koja je tokom pucnjave zadobila povrede glave. Vitalno je ugrožena i nalazi se na jedinici intenzivne nege u Tiršovoj.

12.49 Neformalno udruženje srednjoškolaca „I mi se pitamo“ izrazilo je najiskrenije saučešće porodicama stradalih i kolektivu OŠ „Vladislav Ribnikar“, povodom današnje tragedije.

12.48 Dr Ivana Stevanović, direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja kazala je danas u „Uranku“ na televiziji K1 da se ovog jutra nažalost dogodilo ono što niko nije ni sanjao da će se dogoditi u Srbiji i Beogradu.

12.44 Prof. dr Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, o pacijentima koji su u tu ustanovu stigli posle pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kaže da su u Urgentni centar primljeni nastavnica (53) i tri učenika, starosti oko 13 godina.

12.43 U vreme boravka dece u školi, kapije i ulaz biće zaključani, obaveštenje je koje nastavno osoblje uputilo roditeljima jedne od osnovnih škola u centru Beograda.

12.42 U toku su sveobuhvatne aktivnosti policije kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do pucnjave u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, potvrđeno je Danasu u MUP-u. Prema nezvaničnim saznanjima, jedna od tih aktivnosti je i pretres stana porodice maloletnog počinioca zločina.

12.36 Britanski Gardijan za glavnu vest na svom sajtu stavio o pucnjavi u OŠ Vladimir Ribnikar na Vračaru.

12.21 Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, izrazio je saučešće porodica stradalih u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

12.20 Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pozvao je na temeljnu istragu.

„Duboko sam šokiran vestima o pucnjavi u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu. Moje iskreno saučešće porodicama žrtava. Pozivam na temeljnu istragu ovog užasnog i ubitačnog nasilja“, napisao je Bilčik na Tviteru.

12.14 Roditelji koji nisu još uvek stupili u kontakt sa svojom decom, pozvani su iz MUP-a da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, Ulica Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

12.13 Britanski BBC objavio je opširan tekst o pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

12.11 Kako je javio reporter N1, četiri vozila hitne pomoći udaljila su se iz kruga škole pre desetak minuta, a za njima je krenulo i vozilo JKP „Pogrebne usluge“.

12.06 Kako reporter Danasa sa terena ističe, kabinet istorije se nalazi u prizemlju škole, pa su se neki od učenika spasili iskakanjem kroz prozor. Među njima je bio i asistent istorije koji je i pozvao policiju.

11.58 Bivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović reagovao je na pucnjavu u školi Vladislav Ribnikar na ovoj opštini, rečima „preterali smo braćo i sestre“.

11.54 UNICEF uputio je danas iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava, preživelih, povređenih u ovom napadu i onima koji su doživeli traumu i naveo da je duboko rastužen zbog tragičnog događaja koji se danas dogodio u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

11.51 Generalna sekretarka Saveta Evrope Marija Pejčinović Burić izjavila je saučešće porodicama žrtava i objavila da je šokirana pucnjavom u školi u Beogradu.

11.48 Jedan roditelj, koji kaže da mu dete ide u OŠ „Vladislav Ribinkar“ podelio je svoj doživljaj tragedije i pohvalio učiteljicu iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ za prisebnost.

11.28 Kako je potvrđeno iz MUP-a, ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja. Šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni su i trenutno zbrinuti u Urgentnom centru u Tiršovoj.

11.27 Kako javlja reporter Danasa sa lica mesta, još uvek dolaze vozila hitne pomoći u školu.

11.24 Kako za Danas kažu u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, oni su primili troje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ gde je jutros učenik te škole pištoljem pucao u učenike i zaposlene.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/univerzitetska-decja-klinika-u-tirsovoj-primili-smo-troje-ucenika-iz-skole-na-vracaru-gde-se-desila-pucnjava/

11.19 Povodom pucnjave koja se desila u OŠ Vladislav Ribnikar u 13.15 u Vladi Srbije zakazana je vanredna konferencija za novinare.

11.07 Nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji koja se nalazi tik uz OŠ „Vladislav Ribnikar“ danas će biti održana onlajn. Roditeljima dece javljeno da danas ne šalju decu u školu.

11.06 Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković potvrdio je u obraćanju za medije da je čuvar OŠ „Vladislav Ribnikar“ izgubio život dok je pokušavao da zaštiti učenike tokom pucnjave koja se desila jutros u toj školi.

10.50 Otac devojčice koja je istrčala iz učionice tokom pucnjave kaže  za N1 da mu je ona prenela da je u pitanju njihov školski drug, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu sa hladnim izrazom lica i pucao.

10.45 Reporteri Danasa nezvanično saznaju da je dvoje dece na reanimaciji, a više od 10 povređeno.

Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Kako navode u saopštenju, zbog tragedije koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kada je učenik te škole pucao na učenike i zaposlene pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vrše uviđaj.

Ministar prosvete Branko Ružić je odmah po saznanju o događajima u školi otišao na lice mesta.

10.37 Dete koje je bilo dežurno još uvek nije pronađeno, kazala je policija majci.

10.36 Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije prekinuo je danas desetu sednicu zbog pucnjave u školi, budući da su članovi Odbora šokirani dešavanjima i nisu bili u stanju da razmatraju izveštaje nadležnog ministarstva.

10.32 Na mesto pucnjave stigli su i ministri prosvete i zdravlja Branko Ružić i Danica Grujičić.

10.30 Reporteri Danasa javljaju da je ispred škole prisutan veliki broj pripadnika policije, zabranjujući prilaz školi. Takođe, prisutni su brojni mediji, kao i značajan broj uplakanih i uspaničenih građana i roditelja.

10.25  Dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra u Beogradu, kaže za Danas da su u njihovu ustanovu dovezeni nastavnica i troje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u kojoj je učenik pištoljem pucao jutros oko osam časova.

U Njegoševoj ulici parkirano je više policijskih automobila.

Kako javlja reporter Danasa, propušteno je i više kola hitne pomoći, a u okolini škole trenutno je velika gužva.

Policija trakom onemogućava ulaz u Ulicu kralja Milutina, gde se nalazi ova škola.

Pucnjava u osnovnoj školi u Beogradu: Ubijeno devetoro, učenik planirao napad mesec dana 2
Foto: V. Jeremić

Đaci su evakuisani i većina dece nalazi se na Cvetnom trgu, i javljaju se telefonom roditeljima.

Kako javljaju novinari Danasa, veliki broj vidno uznemirenih i zabrinutih  roditelja, nalazi se na početku Njegoševe, kod Cvetnog trga.

Prilaz školi iz svih pravaca je blokirala policija. U Kralja Milutina parkirano pet kola Hitne pomoći

Prema prvim informacijama medija – ubijen je čuvar škole, nastavnica istorije je preminula u toku operacije i ima drugih povređenih.

RTS piše da su nastavnica i troje dece primljeni u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predelu grudnog koša.

Oglasio se  MUP

Kako javljaju iz MUP-a, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave.

U saopštenju navode da je policija uputila sve raspoložive patrole i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.

Takođe, N1 javlja da ispred Urgentnog centra nije moguće prići vozilima, jer je stanje vanredno zbog nastale tragedije.

Kako nezvanično saznajemo, deca su najpre mislila da je neko bacao petarde, a prema tvrdnjama prisutnih đaka, dečak  koji je pucao nikada nije imao problem ni sa kim.

Učenici kažu da je bio tih i povučen, a da je pet minuta pred kraj časa ušao i počeo da puca.

Reporterka Danasa javlja da nisu sva deca izašla iz škole, jer su pojedini nastavnici zaključavali decu u učionice. Takođe, da još uvek ne može da se ustanovi gde su dve devojčice iz VII2.

Roditelji se žale da ne mogu da dobiju informacije iz Hitne pomoći, kao i da im se niko iz Tiršove ne javlja.

Na mesto pucnjave stigao je i ministar prosvete Branko Ružić.

Doktor Marko Egcegovac iz Urgentnog centra rekao je za RTS da je dvoje povređenih van životne opasnosti.

Takođe, da se jedna devojčica nalazi u životnoj opasnosti – da ima povrede glave i da je trenutno na operaciji u bolnici u Tiršovoj ulici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari