Zavetnici traže sednicu Odbora za obrazovanje zbog utvrđivanja odgovornosti za tragediju u školi 1foto FoNet/Media centar

 

Stranka Zavetnici saopštila je danas da zahteva hitnu sednicu Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije sa jedinom tačkom dnevnog reda – ko je odgovoran za niz događaja koji su doveli do tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Ovo se nije dešavalo dok smo bili ‘neusklađeni’ sa famoznim evropskim standardima, zato što smo imali efikasne preventivne i kaznene mehanizme, a nastavno osoblje je imalo šire ingerencije i bavilo se decom, a ne pukom administracijom“, navodi se u saopštenju.

Zavetnici navode da su nastavnicima vezane ruke i da zato ne treba da iznenađuje „ovo što se danas dešava, a što je direktna posledica urušavanja sistema vrednosti“.

Učenik sedmog razreda K. K. (14) uhapšen je danas zbog sumnje da je očevim pištoljem jutros ubio radnika obezbeđenja i osam učenika škole „Vladislav Ribnikar“, a da je još šest učenika i nastavnicu istorije ranio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari