Nož u "Ribnikaru" i raspad pokreta "MI - glas iz naroda": Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić; Vojin Radovanović/Aleksandar Roknić/Danas; Beta/AP Photo/Heinz-Peter Bader; EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

 

U rancu učenika osmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u petak je pronađen nož, zbog čega je nastava u prvoj smeni prekinuta, a učenici pušteni kućama. Opširnije OVDE.

Pokret „MI – Glas iz naroda“ saopštio je u sredu na svom sajtu da je u toku procesa preobražaja pokreta „došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, da su i dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak demonstrativno napustili Pokret „MI – Glas iz naroda“. Opširnije OVDE.

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila je da prekida saradnju sa partnerskom grčkom avio-kompanijom Maraton erlajnz, nakon što je na letu između Beograda i Dizeldorfa prilikom poletanja oštećen avion. Opširnije OVDE.

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc proglašen je u petak krivim za lažno svedočenje, posle suđenja u kojem je optužen da je lagao pred parlamentarnim odborom dok je još bio na funkciji. Opširnije OVDE.

Istaknuti ruski umetnici i intelektualci pokrenuli su na društvenim mrežama akciju, kojom od ruskog predsednika Vladimira Putina traže da se telo preminulog opozicionara Alekseja Navaljnog preda njegovoj majci Ljudmili. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari