Usvajanje rezolucije o Srebrenici i pogibija predsednika Irana: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Screenshot N1; Beta/Miloš Miškov; FoNet/Marko Dragoslavić; Beta/Yamil Lage/AP; EPA-EFE/ALAA BADARNEH

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Generalna skupština UN u četvrtak je usvojila rezoluciju kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca. Za su glasali predstavnici 84 zemlje, protiv je bilo 19, a uzdržanih 68. Opširnije OVDE.

U Višem sudu u Smederevu u četvrtak je zbog komešanja u sudnici koje policija nije uspela da spreči, prekinuto prvo ročište u slučaju Uroša Blažića, počinioca prošlogodišnjeg masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju devetoro ljudi i ranjavanje 13. Suđenje će biti nastavljeno u Beogradu pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal, a termin će biti naknadno određen. Opširnije OVDE.

Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd su u utorak 15 minuta blokirali raskrsnicu ispred Gradske uprave zbog dodele autobuskih linija privatnicima. Opširnije OVDE.

U padu helikoptera na severozapadu Irana poginuo je iranski predsednik Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan i drugi zvaničnici koji su bili u letelici. Opširnije OVDE.

Španija, Norveška i Irska saopštile su u sredu koordiniranu odluku o priznavanju palestinske države u nadi da će navesti druge zemlje da učine isto. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari