Kod dečaka u "Ribnikaru" pronađen nož: Policija istražuje slučaj, nastava u drugoj smeni odvija se po rasporedu 1foto FoNet Marko Dragoslavić

U rancu učenika osmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ danas je pronađen nož, zbog čega je nastava u prvoj smeni prekinuta i učenici su pušteni kućama.

Nakon što je incident prijavljen, u školu su došli pripadnici policije, kao i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

“Savesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije. U cilju osiguranja bezbednosti, uprava škola je obavestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mere za osiguranje bezbednosti. Policija vodi istragu, a škola će u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osećaj nesigurnosti”, rekla je Đukić Dejanović novinarima nakon što je izašla iz škole.

Prema informacijama koje su dosad poznate, policija istražuje slučaj, a nastava se u popodnevnoj smeni odvija po rasporedu.

Od vesti o nožu do izjave ministarke: Šta se danas dogodilo u Ribnikaru?

Učenici prve smene u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ pušteni su sa nastave, a roditeljima je stigla poruka sa obaveštenjem da nastave neće biti do kraja dana.

Naime, danas je u Vajber poruci upućenoj roditeljima iz škole saopšteno da su deca puštena iz škole, ali da će detaljne informacije o svemu dobiti kasnije.

Na društvenim mrežama potom se pojavila informacija da je kod jednog učenika, navodno osmog razreda, pronađen nož.

Jedan od roditelja učenika „Ribnikara“ potvrdio je za Danas tu informaciju, rekavši da su deca vrlo uznemirena, jer su u rancu učenika pronašli nož.

Deca su to prijavila obezbeđenju, a kako roditelj navodi policija je nakon toga došla u školu.

„Obezbeđenje i policija su potpuno zakazali“, rekao je roditelj za Danas.

Drugi roditelj čije dete ide u “Ribnikar”, ali u drugu smenu, takođe je rekao da je čuo da je kod učenika osmog razreda pronađen nož, ali da nikakvu zvaničnu informaciju nisu dobili.

Kod dečaka u "Ribnikaru" pronađen nož: Policija istražuje slučaj, nastava u drugoj smeni odvija se po rasporedu 2
Foto: Danas/Nina Čolić

Reporterka Danasa, koja se nalazila ispred pomenute vračarske škole, videla je policiju kako izlazi iz škole, dok, kako je javila, ispred nije bilo gotovo nikog jer su roditelji u međuvremenu pokupili decu i odveli ih kući.

U školu „Vladislav Ribnikar“ je, nakon što je incident prijavljen, stigla i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

MUP se povodom ovoga oglasio saopštenjem u kojem se navodi da je kod učenika osmog razreda pronađen nož. Kako su u saopštenju istakli, učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora škole.

„Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio. Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni“, navodi se u saopštenju.

Kod dečaka u "Ribnikaru" pronađen nož: Policija istražuje slučaj, nastava u drugoj smeni odvija se po rasporedu 3
Foto: Danas/Nina Čolić

Redakcija Danasa je pokušala da kontaktira školu, ali se na fiksne telefone niko ne javlja.

Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđevic rekao je za naš portal da ne može ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da je kod jednog učenika pronađen nož, jer mu niko ništa nije javio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari