Kod dečaka u „Ribnikaru“ pronađen nož: Policija istražuje slučaj, nastava u drugoj smeni odvija se po rasporedu

Ostavite komentar


  1. Није тачно да су деца пуштена кућама. Директор је дао директиву да једино ако родитељи дођу по ученике могу да напусте школу и тек после наших питања. Моје дете је у вишим разредима, па је то бесмислено јер родитељи не могу брзо да напусте посао и створе се испред школе. Дакле, настава траје. Преко деце смо сазнали шта се дешава! Неодговорно понашање, најблаже речено.

  2. deca se svadjaju, vredjaju i prete jedni drugima. ne bi nosio noz taj mali da je sve kako treba. nek proevere odnose medju tom decom i tim drustvima. ko ga je uplasio toliko i kakvim pretnjama da je nosio u skoli noz.

  3. Cujem klince pricaju ispred jedne skole, ‘ma ponesi samo noz i nema skole do kraja dana ni kontrolnog“. Sad sam tek shvatio o cemu su pricali. Mediji im daju ideje.

  4. Jednog su pre nekoliko godina zvali Satara,
    donosio je sataru u školu.

    Ovo je sada posle onakve traume
    baš u Ribnikaru nedopustivo.
    Mora se najstrože sankcionisati.
    I djak i roditelji.

  5. jeste skola a po cemu je elitna. Moji unuci idu u skolu na Novom Beogradu i roditelji su zadovoljni zanjem koje deca dobijaju. Moje dete koje je roditelj u toj skoli je doktor prirodnih nauka i kad je upisivalo ETF imalo je sto poena na prijemnom. Nije elita ako je doditelj kosarkas. Ne hvalim se jel nemam potrebe.

  6. Ministarka prosvete da hitno napusti svoje radno mesto,pošto je pod ostavkom,zbog nemilog dogadjaja kao rezultat nikakvog pedagoško-psihološkog rada sa učenicima.Izgleda da je priča o „timovima stručnjaka“ iz ministarstva i specijalnog rada sa učenicima doživeo neuspeh.Vlast nastavlja sa haosom u državi,izgleda ;što gore ,a njima još bolje?

  7. „obezbedjenje i policija su potpuno zakazali“

    A sta treba da rade? Da pretresaju studente kad ulaze u skolu cele godine? Kakvo objasnjenje je potrebno? Ovo treba roditelji da rese i kraj price a na skoli je da pripazi na ovog djaka neko vreme.

  8. Zasto bi se nastava prekidala? Ovako može svakog dana u svakoj školi da se nadje nešto što će da bude iskorišćeno kao izgovor da se nastava ne održi. Ili da se skrene pažnja sa drugih dogadjanja. Bas me zanima kakve će posledice pretrpeti ovaj učenik, da bi se drugi odvratili od sličnih ideja. Možda mu ni ocenu iz vladanja neće smanjiti. I šta vredi školski policajac ako u školu moze da se unese nož ili ko zna sta drugo? Mirise mi da počinje sezona prekidanja nastave, nešto kao prošle godine. Stekli se uslovi.

  9. Vaspitanje dolazi iz porodice.Tu skola nemoze mnogo da uradi jer se bahatost i nasilje ne uci u skoli.Ima roditelja koji cak napadaju nastavnike i progesore ako im neko kritikuje njegovo mezimce.

  10. A zasto se na ulazu te skole , i ostalih skola ne instaliraju detektori koji bi na ulazu otkrili predmete koji se ne smeju unisiti u skole ? Sta rade to MUP BIA i ostale sluzbe bezbednosti za bezbednost nase dece ?!

  11. O kakvoj se „nastavi“ radi ako neko od ucenika komotno prodje kroz ulaz u skolu sa orzanim predmetom ? Sta to rade sve sluzbe nakon nevidjenog masakra ? Halo mozak ?

  12. Po meni i mom mišljenju ova škola bi trebalo da se sruši i na to mesto napravi auto parking nista drugo a nova škola se treba napraviti na drugi kraj grada gde nema dodirnih puteva sa ovom školom, podhitno se treba srušiti inače će u budućnosti ovde još žrtve dešavati jer to tako ide ko se razume u to shvatiće to na vreme.

  13. …Kod dečaka u „Ribnikaru“ pronađen nož: Policija istražuje slučaj…
    Šta smo saznali iz naslova? Ništa. Pronađen nož, policija istražuje slučaj. Ko je lud u ovoj državi? Da ima školska kuhinja izbacili bi iz nje i noževe i viljuške da se neko ne ubode ili probode. Koliki je taj nož, da li je učenik vitlao njim i jurio druge učenike, da li je napao policajca? Dokle će odgovorni za tragediju da se kriju puštajući dimne oblake da zaklone njihov nemar, neznanje i propuste koji su doveli do tragedije. Suđenje smo pretvorili u latinoameričku sapunicu i priliku da pojedini lešinari od advokata dodatno zarade, a ne da tragično nastradali dobiju pravdu, a odgovorni zaslužene kazne.

  14. Imam dojam da je Srbija krenula protiv sebe, sto bi se zvalo „Gradjanski rat“, ali u pocetnom stadijumu. Odakle mi to ? Pa unazad dvannaestak godina u Srbiju je usla “ zla“ Politika koja je krenula silom, krenula da razdvaja ljude ( Kosovo posebno), sa mnogo strankica Srbija se posebno cepa, Opozicija vise nepostoji nego da postoji. Srbija u razjedinjenosti do podosta medjusobne mrznje. Seseljevski „stil“ vladanja je neprikosnoven za samog Vucica silom nametnutog Predsednika Drzave koji je samo par meseci rekao da mu NE PADA NAPAMET za tu funkciju, pa pod misterioznim okolnostima „sklonio“ Nikolica i tako se preko „jadne raje“ ustolicio obecavajuci im kule i gradove. Danas je Srbija vodeca u regionu po: Ubistvima, samoubistvima, gladju , nesigurnoscu. mrznjom od svakog zivog u Svetu, u samom drustvu je anarhija a ne demokratija, Zakoni ne postoje, Javni tuzioc ne postoji i sve je u rukama jednog coveka, a koji nije sposoban za bolje, nego gde smo. Medju samim narodom je totalna netrpeljivost, javna glasila su ispod svakog nivoa i ni najmanje verna istini. Dve televizije ( Hepy i Pink) su politikom stvorene da rade samo za samog predsednika i „njegove“ a program istih je cista MIZERIJA i BEDA ! Tako idu godine i ko se rodio pre 12 godina i taj danas nosi bar Noz, ako ne i vise od toga, „hrani „se drogom, roditelja kao da i nema jer su prezauzeti na mrezama i ulica je glavna „obrazovna“ ustanova. Sta, gde i kako sutra ? Vladajuci ni na koji nacin ne zele sa Vlasti, u Narodu pocinje sve ozbiljnije da kipi, a na moju najvecu zalost, Nacelnik Generalstaba, ni reci. Pa bio je oficir kada je postojao covek na njegovom mestu po imenu i prezimenu Veljko Kadijevic ! E zbog njega, raspala se Jugoslavija ! Posto, Mojsilovic „radi“ upravo sto i Kadijevic tada, ( nesiguran, nesamostalan, podosta nerazborit) nije reagovao i na upozorenja Generala mu saradnika u Generalstabu, i „misevi “ krenuli u rascep. TREBA li SRBIJI taj scenario i kome mi to cinimo uslugu ? Lici li nam sveukupna situacija u Srbiji na IZDAJU ? Gde je danas Kosovo i kome pripada, mozda ce razjasniti Noz onog deteta ili pistolji onih skorasnjih ubica dece i ljudi ! Sto je veliko zlo i nejasnoca, a to je da se gotovo simbolicno Drzavni organi obracaju po tim pitanjima ! Malo sam prestar za aktiviranjem u uniformu, verovatno bih nesto ucinio za sam Narod i Drzavu, jer SUTRA, da dolazi SUTRA, a za koga i kako i gde ?

  15. @Miladine, deca su odraz svojih roditelja, kako su ih vaspitali i kako se i sami ponašaju, tako se i deca ponašaju. To sa dečjim pravima nema veze.

  16. кад су им дали сва права, а то изгласала Скупштина, е па сад нека се гласачи овог закона узму у коштац са неваситаним и неморалним прво родитељима па тек ученицима.
    Све је постало труло и то се још више и више захуктава.
    Живи о у лудом времену, јер закона има али нема примене.
    Страшно и тужно!!!

  17. to je kada gutamo sta nam zapad servira. prava I obaveze ucenika,ne sme nastavnik da “ prozove“ ucenika , postroji ispred celog razreda,da podvikne it’d. disciplina NIJE maltretiranje I nikog nije povredila

  18. Najviše volim komentare tipa zatvorite skoku i pretvoriti Ribnikar u mauzolej. Ti koji se zalažu za tako nesto neka onda kada im preminu roditelji njihove stanove pretvore u mauzoleje svojim roditeljima, a ne da se useljevaju ili ih prodaju

  19. Decu treba voleti. Pre svega, zeleti ali ne zbog rodbine i komsiluka, rece u jednoj knjizi jedan profesor.

  20. Posle 3.maja nezamislivo je ovako pausalno i neozbiljno ponasanje skole, policije i ministarke koja je u startu krivicu prebacila na nekog drugog. Koga? To je policija mogla da otkrije za 24 sata pa da se preduzmu sve razumne mere koje bi pre svega umirile i zastitile svu decu i roditelje a tek potom eventualno pocinitelja koji MORA da se kazni!

  21. Sta, opet su kriva normalna deca sto je manijak u nastajanju poneo u skolu noz? Noz u rancu? Pa sta to smo svi…E nismo!

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.