Ministarka Đukić Dejanović ispred "Ribnikara": Treba tek utvrditi čiji je nož pronađen u dečakovom rancu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Svi smo mi ovde sa posebnim emocijama ispred škole „Vladislav Ribnikar“ izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, nakon što je ranije danas u rancu jednog učenika 8. razreda ove škole pronađen nož.

Rekla je da se radi o nožu koji je pronađen u jednom rancu, ali ne i o učeniku, jer nadležne službe treba da utvrde kako je taj nož završio u tom rancu, te da li ga je neko ubacio.

„Deca su različito reagovala, a sada nam predstoji da radimo na  činjenici da deca ne budu traumatizovana“, istakla je Đukić Dejanović nakon izlaska iz škole.

Ministarka je izjavila da nema nikakve opasnosti po učenike, da su svi bezbedni i da su školski policajac, đaci koji su primetili nož u rancu jednog učenika, kao i direktor, brzo reagovali.

“Savesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije. U cilju osiguranja bezbednosti, uprava škola je obavestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mere za osiguranje bezbednosti. Policija vodi istragu, a škola će u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osećaj nesigurnosti”, rekla je ministarka.

Ona je naglasila da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama.

Đukić Dejanović je dodala da se nastava u popodnevnoj smeni u „Ribnikaru“ uobičajeno realizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari