"Završena operacija učenice koja je u teškom stanju, ostali su van životne opasnosti": Dr Siniša Dučić, direktor Klinike u Tiršovoj 1Foto: Radmila Marković/Danas

Završena je operacija devojčice pre pola sata. U operativnom zahvatu učestvovali su neurohirurzi naše klinike i Urgentnog centra. Bila je izuzetno teška operacija jer se radi o teškim povredama mozga. Dete je izašlo iz sale, ali je vitalno ugroženo, kaže dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, dodajući da je u toj klinici ukupno troje povređenih učenika, devojčica i dva dečaka, OŠ „Vladislav Ribnikar“ na koje je pucao đak te škole, jutros oko osam časova.

Prema njegovim rečima, devojčica je smeštena u jedinicu intenzivnog lečenja i sporvode se sve reanimacione procedure.

– U jako je teškom stanju i vitalno je ugrožena. Kada je reč o dvojici dečaka koji su, takođe, primljeni, oni su stabilnog zdravstvenog stanja, na odeljenju su i primaju antibiotsku terapiju. Kod njih su u pitanju prostrelne rane donjih ekstremiteta i mogu da kažem da se radi o lakim telesnim povredama – naglasio je dr Dučić.

Pre nešto više od pola sata prof. dr Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, govorio je o pacijentima koji su u tu ustanovu stigli posle pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, i rekao  da su u Urgentni centar primljeni nastavnica (53) i tri učenika, starosti oko 13 godina.

– Radi se o povređivanju upucavanjem iz vatrenog oružja. Jedan učenik je došao u teškom opštem stanju primljen u umabulantu reanimacije i odmah posle toga prebačen u operacionu salu. Radi se o teškim porostrelnim povredama grudnog koša i vrata. Jedan učenik je upucan u levu potkolenicu, a jedna učenica je dobila prostrelne rane stomaka i obe ruke – naveo je prof. dr Ašananin.

Prema njegovim rečima, nastavnica ima prostrelne rane stomaka i obe šake. Svi pacijenti su u operacionim salama. Završena je operacija kod učenice i ona je u stabilnom stanju – kaže on i dodaje da su u zbrinjavanju povređenih učestvovali lekari svih specijalnosti.

Podsetimo, u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros je oko osam časova došlo do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i zaposlene. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

Sve informacije o pucnjavi pratite u našem BLOGU UŽIVO.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari