"Tragedija je posledica nasilja dostupnog u medijima i sa društvenih mreža": Miomir Dejanović, učitelj iz Vranja, za Danas o pucnjavi u beogradskoj školi 1Miomir Dejanović, učitelj iz Vranja Foto: Lična arhiva

 

„Ovo što se desilo u Beogradu je posledica nasilja koje je deci dostupno na više nivoa od medija do društvenih mreža i tu su oni zaboravili i na roditelje, učitelje i nastavnike“, ocenjuje u izjavi za Danas poznati vranjanski učitelj Miomir Dejanović, koji radi u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u ovom gradu.

„Danas deca imaju na dohvat ruke sve oblike nasilja koje im se šalje kroz nasilje u TV serijama koje se emituju na nacionalnim frekvencijama, kroz dostupnost društvenih mreža koje „vrbuju“ najmlađe za „avature“ u kojima se promoviše ne poštovanje ljudskog života“, ocenjuje u izjavi za Danas Dejanović, povodom tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Upitan da nam kaže, kako će sutra u svojoj prepodnevnoj smeni đacima u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Vranju, objasniti šta se desilo u Beogradu, on kaže:

„Oni su sve čuli. Moraću da im skrenem pažnju da ponovo o svojim problemima moraju da razgovaraju sa roditeljima, sa svojim učiteljima, psiholozima. Da pričaju o vrednostima života, jer sve drugo može da bude pogubno po njih, ali i nas kao društvo“.

Učitelj Dejanović, koji je poznat u Srbiji po svojim inovativnim pedagoškim metodama i poklanjaju velike pažnje obrazovnom procesu kaže da je ovo „upozorenje koje ne sme da bude prepušteno zaboravu, jer nasilje vreba decu kojom se najlakše manipuliše kroz nasilničke serije i rijaliti programe“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Sve vesti u vezi sa pucnjavom u školi u Beogradu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari