Ohrabrujuće vesti: Nove informacije iz Kliničkog centra Srbije o povređenima u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" 1Foto: Danas/Željko Bošnjaković

Prof. dr Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, naveo je da su tri operacije četvoro povređenih, od kojih su tri učenika i nastavnica, u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ završene, kao i da je situaciju u odnosu na pre nekoliko sati ohrabrujuća.

– U operacionim salama bila su četiri pacijenta. Kod njih troje su završene operacije. Sada se nalaze u jedinicama za intenzivno lečenje. Njih dvoje su se potpuno probudili, dok se nastavnica postepeno budi. Trenutno su svi u stabilnom stanju – naveo je prof. dr Ašanin za RTS.

Prema njegovim rečima, u najtežem stanju je pacijent koji je od prijema bio u kompleksnom, lošem opštem stanju, a u pitanju su povrede grudnog koša, vrata i kičme.

– U njegovo lečenje bili su uključeni lekari raznih specijalnosti, vaskularni hirurzi, opšti hirurzi, ortopedi i mislim da će ići u dobrom pravcu – naveo je on.

Kako je dodao, pacijenti izlaze iz vitalne ugroženosti.

Govoreći o stanju teško povređene devojčice operisane u Tiršovoj, a u čijoj su operaciji učestvovali i neurohirurzi UKCS, prof. dr Ašanin kaže:

– Naši neurohirurzi su operisali tu učenicu, a radi se o prostrelnoj povredi glave. Videćemo šta će biti, lekari su uradili sve što je bilo moguće.

On je naveo da su danas sve zdravstvene službe odlično radile svoj posao, kao i da je u UKCS bilo dovoljno jedinica krvi.

Sve informacije o pucnjavi pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari