Vlada proglasila trodnevnu žalost, otkazana nastava u popodnevnoj smeni 1Foto: Screenshot/RTS

Vlada Srbije donela je odluku o proglašavanju trodnevne žalosti na čitavoj terotoriji zemlje, počevši od petka, a nastava zbog ovog tragičnog događaja danas u popodnevnoj smeni neće biti održana. Od sutra će nastava otpočinjati sa minutom ćutanja, kazao je ministar prosvete Branko Ružić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ružić je istakao da je osmoro dece izgubilo život, kao i pripadnik obezbeđenja škole, dok su povređeni učenici i jedna nastavnica hospitalizovani.

“Decu roditeljima ne može niko da vrati. Događaj se dogodio oko 8 i 45 minuta, kada je učenik sedmog razreda izvršio ovaj bestijalni čin, po prvi put u istoriji Srbije. Prsten obezbeđenja je postojao, funkcionisao je i video nadzor i bio je prisutan pripadnik obezbeđenja, kao i školski policajac koji bio u redovnom obilasku škole. Zahvalan sam našim zdravstvenim radnicima i molimo Boga da pomognu svima kojima se ukazuje pomoć. Šestoro dece je hospitalizovanp i jedna nastavnica. Zahvalan sam i na hrabrosti nastavnika i svima koji su pokušali da spreče ovu tragediju”, kazao je Ružić.

Konferencija za medije povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi počela je minutom ćutanja.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je demantovao da su informacije o incidentu „procurele“ iz institucija, navodeći da je veliki broj informacija preko društvenih mreža objavljivan na internetu neposredno nakon pucnjave.

Prema saopštenju MUP-a u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Iz MUP-a su roditelje koji nisu još uvek stupili u kontakt sa svojom decom, pozvali da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, Ulica Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari