Zrenjaninski mališani uz pomoć odraslih posadili su proteklih dana sadnice drveća na više gradskih lokacija, a sve to organizovano je u akciji koja nosi naziv „Dobro drvo“ i realizuje se u saradnji sa Javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“.

U okviru gradske akcije „Dobro drvo – Jesenja nedelja sadnje 2013“, koja je trajala od 5. do 12. decembra organizovana je sadnja na javnim gradskim površinama – parkovima i dečijim igralištima na teritorijama mesnih zajednica „Veljko Vlahović“, „Aradc“ i „Bolnica-Berbersko“. Sadnja je realizovana na sedam lokacija, zasađeno je 50 stabala jela, borova, breza, tuja, magnolija, javora, jablana i liriodendrona. Akcijom sadnje koordinirala je pejzažna arhitektkinja Jelena Purkov iz JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“.

Ove godine u organizaciji sadnje uključio se veliki broj građana, a podršku su dala udruženja građana „Crveni krst“, „Asocijacija za razvoj – Bagljaš„, „Kormilo“, Udruženje penzionara sa Bagljaša i „PhotoExpo“ iz Aradca i dve osnovne škole – OŠ „Bratstvo“ iz Aradca i OŠ „Petar Petrović NJegoš„ iz Zrenjanina. „Dobro drvo“ nastavlja svoj rad pa već sada počinje pripreme za „Prolećnu nedelju sadnje 2014“, a zainteresovani građani pozvani su da se priključe doniranjem sadnica ili učešćem u akciji ozelenjavanja. Više informacija o aktivnostima mogu se naći na facebook profilu Dobro drvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari