Mladi šahisti Zrenjanina odlaze na takmičenje u Staru Pazovu 1Foto: Pixabay/ FelixMittermeier

Među zrenjaninskim đacima vlada veliko interesovanje za šah, a na takmičenjima učestvuje dosta devojčica.

Na okružnom takmičenju postignuti su odlični rezultati, koji su plasirali učenike za republičko takmičenje koje će s eodržati u Staroj Pazovi.

Petnaestoro zrenjaninskih đaka, svi osnovci, kvalifikovalo se za republičko takmičenje u šahu a među njima je i jedna prvak, Mihajlo Bilić iz OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Zrenjaninu.

Među plaisranima su Nikola Radulović i Ilona Kadanjec, učenici drugog razreda OŠ “Bratstvo” iz Aradca, Branislav Salma, učenik trećeg razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš”, i Anđela Markov, učenica trećeg razreda OŠ “Bratstvo” iz Aradca.

U kategoriji četvrtih razreda, na republičko takmičenje su se plasirali Vuk Petković, iz škole “Žarko Zrenjanin”, i Sofija Trifunjagić, iz škole “Bratstvo” iz Aradca.

Za republičko takmičenje kvalifikovali su se i učenici petog rezreda Jovan Meseldžija, iz OŠ “Svetozar Marković Toza” iz Elemira, i Kalina Mišić, iz OŠ “Jovan Dučić” iz Kleka, zatim Mihajlo Rajčević i Marijana Đokić, učenici šestog razreda OŠ “Bratstvo” iz Aradca.

Tu su i Stefan Tašin, učenik sedmog razreda OŠ “Đura Jakšić”, i Darija Popov, učenica sedmog razreda OŠ “Dositej Obradović”.

Među njima su i Nikola Jankov i Milica Kevrešanov, učenici osmog razreda OŠ “Đura Jakšić” iz Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari