Dodeljeni ugovori izbegličkim porodicama za 71 kupljeni stan u Beogradu 1Foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ugovore izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske za kupljene stanove u Beogradu.

„Možda nekome niste bili potrebni ili niste bili poželjni. Nama ste potrebni i vi ste deo ovog društva, naroda, države, poručio je Vučević“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa.

Ugovore za 71 stan uručili su i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, komesar za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević, predstavnik Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice Sofijano Ađali, predstavnik Misije Organizacije za evropsku saradnju i bezbednost Agusta Federston, predstavnici ambasada Švajcarske, Mađarske i Nemačke.

Žiofre, Šapić i korisnica Regionalnog stambenog programa Rada Milojević istakli su značaj Programa i pohvalili napore Srbije da sve izbegličke porodice dobiju krov nad glavom.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, a cilj je da se obezbede trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari