Lekarka Gorica Đokić: Srbiju u poslednjih 10 godina napustilo 6.000 lekara

Ostavite komentar


  1. Ovde nije potreban nikakav komentar osim što se nameće pitanje šta je sa tih 1800 nezaposlenih lekara. Svi bi da ostanu u Beogradu ili nešto drugo?

  2. Tih 1800 na birou su verovatno već u Nemačkoj.
    Oni koji nisu otišli verovatno planiraju ili se pak trude preko partijske knjižice da dobiju posao jee druge opcije nema.
    U nekim gradovima poput Niša, Leskovca, Kragujevca, Novog Sada je praktično nemoguće doći do posla čak i kada ima slobodnog mesta.
    Jasno je svima zašto je tako.

  3. Колико то лекара по становнику има (у земљама које познајем) Великој Британији, Данској и Канади ? Сигурно мање него код нас.
    Обични прегледи и диагностика се чекају месецима па и годинама.
    Здравство је у целом свету срозано до дна.

  4. To je pocetna plata a gde su dezurstva dodaci za sefovska mesta to je preko 200.000 din.plus privatan rad neka kaze objektivno

  5. Dođize u CG kao ja.Specijalista 3000ev.a Subspecijalista 4000-4500ev.plus dozvoljen privatan rad.U Srbiji (živio 47g.) plaćeni su samo ljekari sa SNS članskom kartom.I to i oni duplo manje.

  6. Nije razlog samo novac već i odnos rukovodstva prema lekarima koji nisu istomisljenici.
    Psihički teror nad njima!

  7. Ukoliko na 100000 stanovnika Srbija ima 282, a Evropa 400 lekara, to znači da mi na 10000 stanovnika treba da zaposlimo još najmanje 100 lekara. Dakle na nivou Srbije (sedam miliona stanovnika) treba zaposliti još 7000 lekara, a ne 1500 kako priča dr Đokić. Srbiju lekari napuštaju jer su slabo plaćeni, preopterećeni poslom, jer se stručnost i znanje ne vrednuju kao kriterijum za napredovanje.

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.