Donacijom od 100.000 dinara, porodica iz Amerike se zahvalila dr Željku Bacotiću i njegovim kolegama u užičkoj bolnici 1Željko Bacotic,Foto: Nenad Kovačević

Porodica Zrnić – Fišer, poreklom iz Srbije, koja živi u Americi, donirala je 100.000 dinara Opštoj bolnici Užice, kao izraz zahvalnosti dr Željku Bacotiću i osoblju te ustanove za posvećenost u lečenju jednog njihovog člana.

Porodica je, u junu 2019. godine, bila u Srbiji na odmoru kada je njihovoj unuci i kćerci pozlilo. Članovi porodice su je hitno odvezli do užičke bolnice, u koju je primljena i uspešno izlečena.

Od tada su pošle tri godine i za to vreme, a zbog pandemje korona virusa, porodica nije dolazila u Srbiju.

Ove godine, u julu, stigli su u našu zemlju i iskoristili priliku da se zahvale lekarima i drugom medicinskom osoblju užičke bolnice i toj ustanovi donirali 100.000 dinara.

U pismu zahvalnosti, porodica navodi da svojim „malim prilogom želi da se zahvali lekarima i drugom osoblju užičke bolnice za izuzetan tretman u lečenju njihove unuke i kćerke“.

„Izuzetno smo dirnuti vašim odnosom prema našoj unuci i kćerci. Posebno se zahvaljujemo dr Željku Bacotiću, specijalisti urologije na posvećenosti njenom lečenju“, navodi u pismu porodica.

Uz pismo, porodica je priložila uplatnicu u kojoj je navedeno da je, na  račun užičke bolnice, uplatila iznos od 100.000 dinara.

Donacijom od 100.000 dinara, porodica iz Amerike se zahvalila dr Željku Bacotiću i njegovim kolegama u užičkoj bolnici 2
Uplata donacije

Dr Željko Bacotić kaže za Danas da je dirnut gestom porodice o kojoj, kako kaže, ne zna mnogo, ali je se seća.

„To je priznanje celom osoblju naše bolnice, zaposlenima u pijemno-urgentnoj službi, radiologiji, urologiji, laboratoriji i drugima koji su učestvovali u lečenju te osobe. Jednostavno, ljudi rade svoj posao profesionalno i požrtvovano“, kazao je dr Bacotić za Danas.

„Neko ko živi u inostranstvu, a imao je zdravstveni problem u našoj zemlji, shvatio je da je u užičkoj bolnici dobio kvalitetnu uslugu i na tome se zahvalio. Ne mislim da sam ja posebno za to zaslužan, već je to rezultat rada i odnosa prema pacijentima svih mojih kolega i kompletnog osoblja“, ocenio je dr Bacotić.

Za donaciju te porodice kaže da je značajna za bolnicu.

Donacijom od 100.000 dinara, porodica iz Amerike se zahvalila dr Željku Bacotiću i njegovim kolegama u užičkoj bolnici 3
Bolnica u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

„Mi bismo bili veoma srećni da smo dobili samo pismo, ali oni su odlučili da i finansijski pomognu našu bolnicu, što je veoma značajno jer će moći da se kupe sredstva koja svakodnevno trošimo“, naveo je dr Bacotić, poznati i ugledni užički urolog.

Briga o ostalim  pacijentima

„Nadam se da su i drugi pacijenti uglavnom zadovoljni, jer se zdravstveni radnici užičke bolnice trude da im pruže dobru zdravstvenu zaštitu, koliko je to moguće u datim okolnostima“, ocenio je dr Bacotić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari