Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je Upravi kriminalističke policije zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kako bi se nastavio rad na istraživanju korupcije u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova slovenačkoj kompaniji „Nuba invest“, kaže za Danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. On dodaje da je Uprava kriminalističke policije dostavila Tužilaštvu dopunu krivične prijave protiv bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog pomoćnika Nebojše Janjića i direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, zbog zloupotrebe službenog položaja.

– Dopuna se odnosi na postupanje okrivljenih koje je obuhvaćeno optužnim predlogom. Prema dostavljenim dokazima, „Nuba invest“ je stekla imovinsku korist jer je nepribavljanjem potrebnih urbanističko-tehničkih uslova izbegnuto i plaćanje odgovarajućih naknada državnim i javnim preduzećima. Tužilaštvo će koristiti materijale koji su dostavljeni uz dopunu krivične prijave i predložiti da se oni izvedu kao dokaz u sudskom postupku, jer mogu biti od uticaja na konačnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se terete okrivljeni – ukazuje Radisavljević.

Miloš Paligorić, advokat Olivera Dulića, kaže za Danas da je odbrana dostavila dokaze Tužilaštvu dan nakon Dulićevog saslušanja.

– U prijavi je navedeno da nisu traženi izveštaji iz katastra o vlasništvu zemljišta i saglasnost vlasnika za postavljanje kablova. Mi smo kao dokaz naveli da je reč o zemljištu pored autoputa koje po zakonu pripada Republici Srbiji. Takođe, tražena je i dobijena saglasnost javnih preduzeća koja se nalaze na potezu gde su kablovi za njihovo postavljanje – ističe Paligorić. On dodaje da nije upoznat sa dopunom krivične prijave, podvlačeći da su pribavljene sve potrebne dozvole i da su dokazi o tome predati Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari