Dr Ivana Prokić: Relevantni su samo PCR testovi (VIDEO)

Epidemiolog i koordinatorka epidemiološkog tima Udruženja „Ujedinjeni protiv kovida“

Ostavite komentar


  1. Nemam komentara na ove gluposti ujedinjeni protiv kovida ne postoje dogovorili su se sa Vucicem i ugasili grupu. Puno lekara je istupilo kad su videli o cemu se radi.

    1. Kontradiktorna je. Prvo kaže, od broja registrovanih 15%, a 5% umre, a na kraju da primer Holandije, gde radi, da imaju mnogo veći broj zvanično zaraženih, jer više testiraju, a vrlo mali broj u bolnicama.

      1. Samo mi jedno nije jasno: koliko glup moras biti da citas Danas, a ostavljas posle 11 meseci pandemije maloumne komentare kako je covid obicna kijavica, maske glupost, i blatis zenu koja je pola zivota utrosila na sticanje prava (svojim obrazovanjem iz oblasti kojom se bavi) da kaze svoje naucno misljenje?! Nema drugog objasnhenja osim beskrajne gluposti, i jos veceg bezobrazluka!

        1. Ja ne mogu da verujem da posle toliko škole I iskustva doktor(medicina) nema bolji odgovor na pandemiju osim pranja ruku i maski.

    2. Još jedna u nizu, bez časti, morala i dostojanstva. Sama konstatacija da PCR i maske su garancija u borbi sa običnim virusom prehlade, govori u kakvoj je žabokrečini uplivala mlađana ekspertkinja, medicine bez etike i znanja i demonizacije normalnosti. Dobra preporuka za aktivnog člana kriznog štaba, zločina nad ljudskim umom? Nije bez šansi, što manje savesti, što više neznanja, bahatosti i poslušnosti mračnim silama, uspeh ja zagarantovan. Nije isključeno avanzovanje do ministarske pozicije!!!

      1. Bravo svaka cast! Bice ta doktorska žgadija finansirana od farmaceutske industrije pozvana na odgovornost jednog dana. Sproveli su veliki zlocin protiv ljudi

  2. Petoro nas je u kući, samo majka nosi masku i pridržava se mera SZO. Mi kako kad, distanca, maske na poslu, izbegavamo gužve,ali ni upola kao majka. Pre neki dan majka dobije temperaturu i ne može da je skine pet dana, dovedemo je lekaru krvna slika dobra, ali CRP preko 30. Uradimo grafiju pluća, obostrana pneumonija, nema antitela, odnosno nije pozitivna. Sutradan uradimo PCR, pozitivna. Uradimo i nas četvoro svi negativni. Naravoučenije: čuvajte se, nosite maske, ali kao što reče doktorka to vam nije garancija, držite distancu i to nije garancija, izbegavajte gužve, ali niko vam ne garantuje da nećete proći kao moja majka. Opustite se svi ćemo se zaraziti pridržavali se ili se ne pridržavali ovih mera.

  3. Iz iskustva znam da su brzi testovi glupost,kao i digiToplomer koji pokaze 35,5. i doktor tako upise,a ni sam ne veruje.
    Tri brza testa su bili negativni,a istog dana u Ns eliza test pozitivan.

    1. Bravo, bre, zemljak…u dve reči si oduvao i ovu Bog-te pita doktorku, i ove što podržavaju ovu priču o „opasnoj“ bolesti, u Šumadiji znanoj i kao GRIP!

  4. Prvo, ta zemlja je promenila naziv sa Holandije u Nizozemsku a sto mi Srbi imamo problem cim cujemo nesto hrvatsko sto je u stvari staroslovensko, to je nas problem. Drugo, pravo je cudo kako se nestrucni usuduju da komentarisu strucnjaka iako je ona pokusala na najjednostavniji nacin da prikaze pravo stanje. Sve mi je u clanku jasno a sto neko izvrce 5 i 15 % i ne shvata na sta se odnose, to nije problem citalaca! Kod nas je zdravstveni sistem i u normalnom stanju preopterecen sto se vidi u cekanjima i komplikovanim procedurama dolaska specijalistima i to nije nikakva novost da bi se brkalo sa tom zemljom u kojoj to besprekorno funkcionise. Zato je u razvijenim zemljama max 3 % umrlih a kod nas preko 5 %! Jasno?

  5. Da…znam ženu iz Subotice koja je sa suprugom i detetom trebala da ide na more. Morali su da otkažu put, ali nisu testiranje koje su platili i nisu obavili. Kad, stigli rezultati, suprug i dete negativni, ona pozitivna?!

    Takođe, čovek uplatio, smorio se od čekanja u redu, otišao kući…i naravno stigli rezultati, srećom nekim čudom je negativa. Da, verodostojni su PCR testovi.

Ostavite komentar


Društvo

PALATA PRAVDE

Održano pripremno ročište po tužbi dečaka ranjenog u „Ribnikaru“

U Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište u parničnom postupku protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Ovu parnicu podneo je dečak J. D. koji je ranjen u pucnjavi, odnosno njegovi roditelji kao zakonski zastupnici, i to za naknadu štete usled fizičkog i psihičkog bola i pretrpljenog straha. Sledeće pripremno ročište zakazano je za 31. maj.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.