dragan đilasfoto FoNet Milica Vučković

Džabe letimo Sokolom do Novog Sada, kada nam širom Srbije zbog loših pruga iz šina izleću vagoni koji prevoze opasne materije i ubijaju ljude, zagađuju sve oko sebe. Godinama govorimo u kakvom su stanju pruge u Srbiji. Odgovaraju nam uvredama i lažima, saopštio je Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde.

Kako se navodi u saopštenju, Đilas ukazuje da godinama govorimo da je dobro što se modernizuje pruga do Novog Sada, ali da nema potrebe da se pravi pruga sa brzinom od 200 kilometara na sat.

„Da bi ceo projekat bio jeftiniji za više od trećine ako bi maksimalna brzina bila 160km/h, a da ostatak para se usmeri na pruge širom Srbije. Odgovaraju nam uvredama i lažima“, navodi Đilas.

Prema njegovim rečima, kad se desila nesreća kod Pirota rekli smo da postoji opasnost da se to desi i na drugim mestima, jer je pruga loša, jer je i ono što je rekonstruisano urađeno nekvalitetno zbog neznanja i korupcije.

„Odgovorili su nam uvredama i lažima. Sada se to desilo Iz šina je iskočio voz koji je prevozio fosfornu kiselinu kod Zaječara. Godinama upozoravamo da nije smela da se ukine pruga oko Beograda i da opasne materije ne smeju tunelima ispod centra grada. Odgovaraju nam, znate već kako… Uvrede i laži neće sakriti činjenicu da Srbija danas liči na Grčićev EPS iz 2019. kada je bilo jasno da sledi potpuni raspad i to u kratkom roku. I tada to mnogi nisu videli, ali je dve godine kasnije svakome postalo jasno. I pored toga, u Srbiji se ništa ne menja. Grčići, Momirovići, Irene Vujović iskaču iza svakog ćoška. I ovde će uskoro većini postati jasno, samo će biti kasno“, zaključuje Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari