Dragana Mirković u “pesmi” između vlasti i opozicije u Novom Pazaru 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Folk pevačica Dragana Mirković neočekivano je postala prilika za ubiranje političkih poena i tema za govornicom novopazarskog gradskog parlamenta.

Njen koncert je zakazan, u hali “Pendik”, za 10.april, kada je prvi dan Ramazanskog bajrama, pa je po tome i dobio naziv bajramski koncert.

Informacija je podigla na noge i vlast i opoziciju i postala prva tem na političkoj top listi i odgonetanjem da li će koncert biti održan ili zabranjen.

Na društvenim mrežama ocenjuje se da je taj događaj “bespotreban dok u Palestini traje stradanje i prolivanje krvi naše braće”.

Opozicija je “temu Dragana Mirković” izložila i za skupštinskom govornicom.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Edin Numanović, zatražio je od Skupštine grada da donese odluku i zabrani održavanje koncerta.

U trenutku kada još traje humanitarna katastrofa u Gazi, kod našeg bratskog naroda, neprimerno je da u Novom Pazaru organizujemo bajramski koncert. Ne priliči da na taj način obeležavamo kraj posta i da na taj način kvarimo sve ono što smo organizovali za Gazu i Palestinu – obrazložio je Numanović svoj predlog.

Odgovor je dobio od Albina Šabotića, člana Gradskog veća Novog Pazara, da iza koncerta “ne stoje ni grad, ni njene institucije, već privatno lice”.Odbacio je i političke motive za zabranu koncerta “jer to organizuje čovek koji je naš politički oponent” i pozvao da opozicija povuče svoj predlog.

Sve što može, z asada, da se sazna je da je halu “Pendik” od Ustanove za sport, za koncert “Do poslednjeg daha” Dragane Mirković, zakupio čovek nekada veoma blizak SDA Sandžaka, a sada novoformiranom Građanskom pokretu Sandžaka (GPS), koji je opozicija u lokalnoj skupštini.

Sagovornici Danasa, koji su hteli da ostanu anonimni “zbog osetljivosti situacije”, tvrde da je Ustanova za sport, bez prethodnih konsultacija sa svojim osnivačem, izdala halu pod zakup “da bi popravila slabo finansijsko stanje”, ali i da će folk pevačica sav prihod od ulaznica dati u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari