Dragiša Vasić: Zaboravljena mudrost

Ostavite komentar


  1. Na neformalnom sastanku u Dražinom štabu oktobra 1941. godine na kome se razgovaralo o rešavanju nacinalnog pitanja u Jugoslaviji, Vasić je tešio svog vrhovnog komandanta koji je bi nestrpljiv po ptanju Bošnjaka. Vasić je rekao: „Ne morate se nogo brinuti. Sećam se 1918. godine, veliki su bili zauzeti sopstvenim brigama a mi amo Albance i muslimane mogli nesmetano da trebimo. Isto će biti i posle ovog rata. Samo se treba malo strpeti“.

  2. Poštovana Milka,
    pošto vidim da ste dobro obavešteni, da li možda znate i šta mu je Draža odgovorio?
    Molio bih i za datum, kao i ko je još bio prisutan tom sastanku….

    1. Nazalost necemo dobiti odgovor od Milkice jer ozna -udba-db …dan danas nece da otvori arhive sta se desavalo od 45 do 49…Na hiljade i hiljade streljanih i ubijenih baz suda i prava na odbranu…I dalje smo zatvorenici proslosti jer su njihova deca ili unuci na vlasti i po sluzbama na funkcijama pa nije lepo cuti kako su njihovi dedovi bili zlocinci ali ipak ‘ pobednici’ jer obicno oni pisu istoriju zato i jesmo gde jesmo danas u ‘zlatnom dobu’.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.