U utorak, po nesnosnoj vrućini, trebalo je da se po nalogu JP Ubanizam sruši kuća u Gospodar Jevremovoj ulici broj 16. Za kuću u kojoj živi sedmočlana porodica Miroslava Pavlovića, tvrdi se da je bespravno podignuta 1994. godine.

Posle šestočasovne drame, slika naših prilika i odnosa, treći put sprečeno je rušenje sporne kuće. Ova kuća dograđena je bez saglasnoti komšije Božidara Radovanovića koji je vlasnik susedne nefunkcionalne kuće. Od tada Pavlovićima je tri puta na adresu stizalo rešenje o rušenju. U spornoj kući živi supruga Miroslava Pavlovića Svetlana, njihovo četvoro dece, i majka koja je teški bolesnik. Svetlana Pavlović kaže da su prilikom gradnje objekta dobili sve neophodne urbanističke dozvole. Međutim, kako se nezvanično navodi, tužilac Božidar Radovanović ima jake rodbinske veze u Gradskoj upravi. S druge strane vlasnik kuće je na radu u Crnoj Gori, a rešenje o rušenju Pavlovićima je uručeno nalepljeno na objekat u ranim jutarnjim časovima. Rušenje bi bilo obavljeno da Pavlovićeva majka nije teški bolesnik a za njeno zbrinjavanje nemaju rešenje u Centru za socijalni rad.

Komšije ne odobravaju ovakav postupak gradskih vlasti, pa su protestovali prilikom izlaska nadležnih službi na licu mesta. Slamka spasa za Pavloviće je žalba upućena Vrhovnom sudu koju su podneli u martu ove godine. Tužilac Božidar Radovanović, koji živi u Majuru, neće pristati na usmeni dogovor sa Pavlovićima, kako je javno istakao, i očekuje da se spovede odluka Suda. Kako ističe, sporan je zajednički prolaz zbog koga nije dao saglasnost. Osnovni uslov za rušenje objekta je zbrinjavanje bolesne majke Miroslava Pavlovića, a po svemu sudeći epilog će se sačekati do odluke Vrhovnog suda.

Inače, prema zvaničnim podacima u Šapcu ima oko tri hiljade bespravno podignutih objekata, a na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji su srušeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari