Draža i Putin “očišćeni”: Nastavlja se “borba” oko murala u Beogradu (FOTO) 1Foto: J. Diković/Danas

Mural četničkom vođi Dragoljubu Draži Mihailoviću, koji je pre nekoliko dana iškraban natpisima “Stop rehabilitaciji zlikovaca”, “Ustaše, četnici, podjednako poklali”, očišćen je najverovatnije tokom noći.

Ovaj mural, koji se nalazi na uglu Alekse Nenadovića i Njegoševe, tik uz nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpke Ratka Mladića, koji je osuđen na kaznu doživotnog zatvora, iškraban je nakon odluke suda u Valjevu da rehabilituje četnika Nikolu Kalabića.

Podsetimo da je Viši sud u Beogradu rehabilitovao Mihailovića još u u maju 2015. Sud je tada poništio presudu kojom je Mihailović 15. jula 1946. godine bio osuđen na smrt, a dva dana kasnije streljan.

I mural Vladimira Putina, predsednika Rusije, koji je najčešće bio meta “uništenja”, očišćen je i sada se jasvno vidi reč “brat”, a ne “rat” pored njega.

Draža i Putin “očišćeni”: Nastavlja se “borba” oko murala u Beogradu (FOTO) 2
Foto: J. Diković/Danas

Mural Ratku Mladiću oko kojeg se najviše diže prašina, zasad je netaknut, iako se bledim slovima vidi da je neko preko njegovog lica napisao “zločinac”.

Inače, jedini murali koji nisu uništavani otkako su nacrtani su mural vojvodi Živojinu Mišiću i Petru Petroviću Njegošu.

Prvi se nalazi preko puta Mladićevog murala, a drugi pored Putinovog u Njegoševoj ulici (ugao sa Kralja Milutina).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari