Činjenice u medijima su spakovane tako da podstaknu govor mržnje (ENGLISH)

Eroll Bilibani, filmski producent i fotograf, u intervjuu povodom projekta portala Danas "Druga strana Kosova"

Ostavite komentar


  1. „Moram naglasiti da je mnogo lakše raditi s umetnicima i organizacijama civilnog društva iz Srbije, za razliku od saradnje sa Srbima koji žive na Kosovu.“
    Kao sto je bolja saradnja Hrvata sa Srbima iz Srbije, nego sa onim iz Hrvatske.

    1. Zanimljivo da Srbi bolje saradjuju sa Hrvatima iz Srbije nego sa Hrvatima iz Hrvatske, mora da ovo ustastvo koje je ponovo u modi u Hrvatskoj ima neke veze sa tim.

  2. Дакле „решење“ је да се „браћа срби“ одселе, после убијања, протеривања и исељавања под притиском које је почело 1941 а наставило се већим терористичким акцијама 1953 1968 1974 1981 1990-, које је подстицано и финансирано од „комуниста“ јер како је могуће да се број албанаца повећа три пута од 1948 а број Срба смањи до 1990. Сви имају селективно памћење па се не сећају „доприноса за неразвијене“ које су сви привредни субјекти морали да уплаћују пре исплате плата чак иако су били у губитку. За време исламске „несврстаности“ од 1961-81 албанци су дуплирали број на КиМ док је Броз био кум сваком десетим албанском или муслиманском детету. Противник сам сваког насиља али прича о „посвађаној браћи“ је обично подметање да се валоризује „брат албанац“ и награди за насиље које траје од 1941 континуално

  3. Slazem se sa Eroll-om da ako neko nije u stanju da zivi zajedno, jedan treba da se odseli, sa tim da Albanci cak ni ne moraju da „kupuju ili iznajmljuju novi stan“, dovoljno je da se presele u maticnu Albaniju, mesta ima sasvim dovoljno. I jos nesto, ako vec spominjemo stanove, sta bi Eroll radio da mu neko bespravno prisvoji 15% stana, da li bi ga blokirao na „institucionalnom nivou“ ili bi jos i pomogao da legalizuje svoju otimacinu? Zaista je smesno ocekivati od Srbije da jos i pomaze da Albanci legalizuju svoju otimacinu Kosova, Albanci bi trebali realnije da pristupaju svemu ovome i da malo stave na stranu svoj narcisoidni etnocentrizam.

  4. Umetnicki diskurs ne bih komentarisao ali politicki diskurs Erola Bilibanija koji je iznesen u ovoj intervjuu je takodje neposten i nece dovesti do pozitivnih rezultata. Morace Erol vise da se potrudi, posto njegovi stavovi, u sustini ne odudaraju od nacional-sovinistickog disursa npr. Tacija, Kurtija ili Haradinaja.

  5. Ljude koji pokusavaju nesto da ucine, da uspostave koliko toliko normalnu komunikaciju vi pljujete u vasim komentarima . pa jel ste vi normalni ???? Po svemu sudeci niste . Sudeci po vama nacija je ozbiljno bolesna .

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.