Dijaspora je velika „infuzija“ za Kosovare (ENGLISH)

Imer Muškoljaj, novinar, politički analitičar, kolumnista, aktivista civilnog sektora i glumac iz Prištine, u intervjuu u sklopu projekta portala Danas „Druga strana Kosova“

Ostavite komentar


  1. Ja bih pitao ovog novinara, politickog analiticara, kolumnistu itd. da li postoji makar nesto za sta su Albanci krivi ili su prosto savrseni i bez ikakvih mana? Ne cusmo nista sta bi Albanci trebali da rade ali je zato napravio podugacak spisak sta bi Srbi trebali da urade. I jos nesto ako je u „republjici kosova“ sve tako sjajno i ako vladaju tako visoki standardi u svemu narocito u odnosu na Srbiju, zasto im Eu ne ukine makar vize, zasto nisu vec ispred svih u EU integracijama, zasto nema vise svedskih gastarbajtera koji im dolaze da rade i uce od njih?

    1. Problem je u uglu gledanja stvarnosti. Istorijski gledano svaki narod na Balkanu nade uvek jednog krivca za svoje neuspehe ali pored toga na Kosovu nema vise 100-godisnjeg „jarma“ a i to je za uzivanje, svidalo se to nekome ili ne… Svakog jutra udise se sloboda…

      1. U međuvremenu Kosovo treba da ponudi Srbima njihova prava? Zar već nisu?Čudno za najslobodniju „državu“ regiona.

      2. Znaci, Srbi na KiM treba da cekaju jedno sto godina da udahnu slobodu?

      3. @Bashkim

        Ono sto ti zaista udises svakog jutra je zadah velikoalbanskig nacizma.

  2. Svaki put zapanji sta Albanci fantaziraju o sebi, svom narodu i onome sta rade i kako sebe gledaju kroz ruzicaste naocare. Ali dobro valjda ovu fazu moraju da prodju u procesu odrastanja, samo sto predugo im traje ova faza, nikako da izadju iz nje a trebalo bi, i zbog njih samih ali i zbog drugih.

  3. Procitasmo da je sve „generalno bolje“ u albanskoj „republjik kosova“ nego u regionu. Sve vrca od profesionalizma i visokih standarda. Imao sam prilike da posetim albanski portal koji ima prevod na srpski jezik i koji vazi za urbaniji, namenjen mladima i nivo clanaka, politicke poruke a da ne spominjemo komentare su u rangu Informera. Kakvi li su ostali ali sudeci po komentarima koje ovde ostavljaju Albanci i koji se informisu iz takvih medija, jos gori. Tako da je nejasno po kojim to parametrima je Imer Muskoljaj dosao do zakljucka da je „sve bolje i profesionalnije“ u „republjik kosova“ .

  4. Kako verovati Kosovu nakon 10 godina uslovne nezavisnosti gde je 250000 srba proterano a da se danas nije vratilo ni 1% srba ?

  5. Sudeci po ovom clanku nije samo dijaspora velika infuzija za „kosovare“ nego i albanski samozaljubljeni sovinizima i mitomanija, narocito za ovog.

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.