Najveći stereotipi su da je narod sa Kosova glup i zatucan (ENGLISH)

Vasilj Adžić, multimedijalni umetnik, selektor i urednik programa North city jazz & blues festivala, govori za Danasov projekat Druga strana Kosova

Ostavite komentar


  1. To sa duplim platama, nevidjenim bogatstvom, stracarama na Kosovu koje se prodaju za milione pa se posle kupuju vile na Dedinju nisu nikakvi stereotipi nego organizovano spinovanje ciji je cilj da se Srbi sa Kosova ogade ostalim Srbima. Zna se i ko stoji iza takvog spinovanja. Isti oni koji stoje i iza albanske „drzave kosova“..

    1. raspitaj se malo o jorgovanki tabaković pa ćeš videti da to nije nikakvo „spinovanje“. „velika“ srpkinja je rasprodala svoju imovinu po kosovu i kupila gomile stanova u centru novog sada.

      1. Dokazi, dete, dokazi a ne suplje price. Imas neki link, dokument, dokaz gde se vidi koliko Jorgovanka ima stanova u Novom Sadu? Nemas, pa sta hoces onda. Moze da se napise i da ti imas 50 stanova u Pristini, i jos 50 u Tirani?

  2. Ovo je prvi put u moje 63 godine da cujem da iko misli da su ljudi na Kosovo — bilo Srbi ili Albanci — zatucani i glupi. Svaka cast, Danas, uvek „prvi“ u svemu.

  3. Velika srpkinja Jorgovanka je dobila ogroman stan od telekoma i telekom ga je platio za nju

  4. Da, sve je to lepo i politicki korektno. Cak bi se moglo reci evropski i civilizacijski. Ali i sam akter clanka navodi da zivi u konstantnom strahu vec 19 godina. Kako i ne bi kada u sadejstvu americke okupacione trupe i njihovi saveznici na terenu, teroristicka OVK (koju su formirali po principu avganistanske Al Kaide) svakodnevno vrsi nasilje nad Srbima. U sopstvenoj zemlji. Nije mi jasno samo kako smo se to mi, Srbi i Srbija, nasli sa druge strane, od saveznika postali nepirjatelji jedinoj pravoj Svetskoj sili. Potpuno nepotrebno.

    1. Gospodine Razumni akter clanka nigde nije rekao da zivi u konstantnom strahu, vec je rekao da vec 19 godina zive bez vode. Vlast i jedna i druga i severna i juzna rade raznorazne gradjevinske gluposti ali vec 19 godina taj narod zivi sa veoma cestim nestasicama struje. Ne deluje mi da je akter clanka neki bas mnogo plasljiv tip.

      1. Pardon VODE ne struje, mada je od 1999 godine prvih desetak godina bilo isto tako problema i sa strujom, to mi je bilo na umu, sada je sa strujom bolje ali sa vodom je i dalje ocajno.

    2. Sve mozes da budes ali posto si odvalio ovakvu glupost od teksta razumni Srbin nemozes da budes nikad ali mozes umesto toga da se potpises ko n.p.r. napredan Srbin

      1. @pogled iz svemira
        Neko kao ti, koji nije u stanju da savlada gramatiku i pravopis i da napise pravilno dve recenice zaista je zadnji koji ce nekome soliti pamet i davati kvalifikacije o nekome.

  5. Ostavimo plate ovde je polemika inteligenciji jednog dela srbije.samo geografsko poreklo je blizu albanije.maniri srp.stanovnistva su poprimili jezik naglasak.obicaje.kao sto su slovenci od austrije.ali to nije merilo i da se kaze dasu kosovari glupi.to je moj narod.SRBIN.Nedam reci bilo sta ruzno na njega.

    1. Moj drug Bugarin iz Nisa mi je po mentalitetu slicniji od Srba severno ili juzno. Pametnog i dobrog coveka ce svi da svojataju, budala se i postena familija odrice, bez obzira na nacionalnost.

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.