Drugi krug za dobijanje licence za nastavnike bosanskog jezika krajem marta 1Foto: Pixbay

Posle održanog prvog kruga ispita za dobijanje licence za nastavnike bosanskog jezika u Novom Pazaru, a ne u Ministarstvu prosvete u Beogradu, drugi krug kreće krajem marta, javila je danas Sana pres.

Od prijavljenih 18 kandidata, 14 je položilo, a ostali nisu zadovoljili na trodelnom ispitu koji finansira Ministarstvo prosvete.

Kandidati koji nisu položili moraće da plate izlazak na ispit.

Direktor Osnovne škole „Avdo Međedović“ Safet Smailović izjavio je da će, osim pomenutih četvoro koji nisu položili, biti i novih kandidata za sticanje licence nastavnika bosanskog jezika.

„Ova četiri moraju najpre uplatiti taksu od 4.500 dinara. Ako neko padne na dva, od tri dela ispita plaća 6.500 dinara, a ukoliko padne kompletno plaća 10.000 dinara“, naveo je Smailović.

On se nada da će sticanje ove licence u školi „Avdo Međedović“ postati tradicija, s obzirom da je ispitna komisija dobro uradila svoj deo posla.

„Ponosan sam na ovaj projekat. Moram ponoviti da svega ovog ne bi ni bilo bez pomoćnice ministra prosvete Elme Elfić Zukorlić, koja se maksimalno založila. Želim istaći i zasluge i razumevanje Ministarstva prosvete, na čelu s ministrom Brankom Ružićem, koji je rekao da želi da pomogne“, zaključio je Smailović u izjavi za Sanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari