Država ćuti na huligansko nasilje

Sve teže posledice sukoba navijačkih grupa na stadionima

Ostavite komentar


  1. Nema veze, bitno je da su ih službe bezbednosti na vreme uočile i tako sprečile udar na "kop"(šipku), ko zna šta bi se sve izdešavalo da su slučajno zauzeli kop. Možda bi dinaru oborili vrednost, pa bi NB i guvernerka morali adekvatno da reaguju da se zaštite od mogućnosti porasta javnog duga, što bi ugrozilo ekonomsku, reformsku, konsolidaciju i poremetilo sve privredne tokove. Zato je velika sreća što je povećan budžet bezbednosnoj agenciji jer zamislite šta bi se sve izdešavalo na stadionu da nije.

  2. U Evropi je nulta tolerancija prema kriminalcima na stadionima dovela je do značajnih rezultata. A Srbija zahvaljući nesposobnosti svih režima postaje sigurna kuća za huligane i narko kartele.
    "Navijači imaju podršku, pre svih, predstavnika izvršne vlasti". Ti huligani tzv. navijači su na nečijem platnom spisku. Čijem? Nije tačno da Državna bezbednost nema spisak huligana, ima, mnogi od njih su na platnom spisku kao saradnici, oni su sprečili da se sukob prenese na ulice Beograda…

  3. Gos.Zivanovic i dnevni list Danas su do sad jedini koji su u par reci hrabro opisali najkontravezniju situaciju u nasem sportu. Ovome tekstu se nista ne treba dodati ni oduzeti vec samo autora pohvaliti i cestitati na novinarskoj etici i profesionalnosti. Kada predsednik Vlade Srbije a danas predsednik Srbije sebi da za pravo, da osobe sa Interpolove poternice i osobe sudski gonjene, oslobadja a zatim da ih postavlja u sam vrh srpskoga sporta, onde o cemu vise treba pricati.

  4. U tuci su potrebne dve strane. Do sada se pise samo o jednoj. Za huligansko nasilje potrebne su dve grupe. Sve mirise na to da je jednoj "instaliranoj" grupi na Jugu bila potrebna ovakva stvar da podigne ugled, i utvrdi svoju vlast. Za dezurne neprijatelje su izabrani Hrvati. Policija koja reaguje momentalno,cekala je 16 minuta. Radi se o amaterizmu. Ceo svet nam se smeje.

  5. E kad nam taj Savet vode Stefanovic i Vulin ja odo mirno spavati.Sto Nebojsa ne povata Skodama,Vulin ce dotuci migovima.Malo brine sto se nisu spomenuli Bosancerosi,Crnogavranci,Makedoalbanci i drugi spoljni saradnici.Moramo gledati buducnost!!!!

  6. Dragi "bole", to su generacije koje su odrastale i sticale kućno i svako drugo vaspitanje DEVEDESETIH, kada su sa roditeljima imali šta i da vide svako veče na televiziji. A ja imam izraz i za taj, a i za plašt pod kojim se sada živi.

  7. Sport po sebi izaziva i podstice nasilje. Sport izaziva i podstice nasilje, mrznju prema drugome, nacionalizam, sovinizam i agresiju. Svaki sport, uvek i i svugde. Najpopularniji sportovi, kao sto je ovde fudbal, su najgori

  8. Rodio se profasizam,poraslo dete ,osamostalilo se,u poslednjih 25 godina…i tu smo bili perjanica,sa cuvenim izvozom navijackih strasti,ako se ne varam sa ispadom na Maksimiru,u izvodjenju pok. Arkana,ciji pulen je danas najevropljanin,iz srpskih redova ,bivsih komandantovih redova…

  9. Ajde narode, ko je sada licemeran? Na sva usta se kuka da se država ne meša u institucije pravde, a sada upravo to traži. Da ste u pravu oko kažnjvanja to je u redu i trebalo bi da huligani odmah sa stadiona budu izvedeni pred sudiju i odmah upućeni u zatvor po zakonu o sprečavanju nereda na sportskim terenima, kakvo zadržavanje od 48 sati, pa pritvor do 30 dana, ODMAH trebaju biti upućeni u zatvor. Zamislite, u Engleskoj ne postoji ograda između navijača i terena, a na većini terena navijači mogu i dotaći igrača. Ali, šta se dešava kada se neko usudi da iz publike kroći u teren? Odmah sa terena bude odveden sudiji, koji mu odmah odmeri kaznu i odmah šalje u zatvor. Posle toga imenovani ne može više nikada da uđe na neku utaknicu, ali kod nas se uključe razna nevladina udruženja (obavezno protivnici vlade) plus zaštitnik svega i svačega gospodin Šabić, jer pobogu krše se prava građanina (huligana) da policija može slobodno da raspolaže njegovim podacima i zabrani mu prisustvo utakmici. DOKLE VIŠE!!!!!!!!!!!!!

  10. @Anastazija Markovic
    Svi mi znamo kako se to radi u Engleskoj i ostalim civilizovanim zemljama. Ali svi isto znamo ko je glavni pokrovitelj huligana, baraba i razbijaca. Ko je postavio svog pajtasa na celo FSS. Ko je stitio Saleta Mutavog i maltene proglasio nacionalnu zalost kad je Sale "pao na frontu", ko ide tako daleko da preko svog predsednika FSS, najuri coveka koji nas je kvalifikovao za svetsko prvenstvo. Ko cak preko svojih pajtase naredjuje koji ce timovi da pobede a koji da izgube, ko ce biti prvak a ko ispasti iz lige? Ko u ovoj zemlji ima apsolutnu moc, moze sve i odlucuje,o svemu? I nemojte mi, Anastazija, reci da "ne znate" ili da niste znali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.