Državljani Srbije u Grčkoj optuženi za ubistvo (VIDEO) 1

Grčki mediji objavili su video snimak tuče u kojoj je ubijen američki turista Bakari Henderson ispred jednog kluba u Laganasu na grčkom ostrvu Zakintos.

Osmorica muškaraca, od kojih su šestorica državljani Srbije, optuženi su danas za ubistvo sa predumišljajem Amerikanca Bakarija Džavarda Hendersona, izvršeno u petak na grčkom ostrvu Zakintosu.

Optužena grupa će u utorak biti izvedena pred istražnog sudiju na Zakintosu, da iznese iskaze u svoju odbranu, javila je Fena. Odmah su uhapšeni barmen i tridesetdvogodišnji Srbin sa britanskim pasošem, koji je „izbacivač“ u noćnom klubu.

„Šest osoba srpskog porekla“, identifikovanih po video-snimcima, predalo se policiji iste noći u hotelu gde su zajedno boravili.

Privedene srpske državljane na ostrvu Zakintos obišao je počasni konzul Republike Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Kako se navodi, Ruhas je razgovarao sa uhapšenim srpskim državljanima i načelnikom grčke policije na Zakintosu.

Uhapšeni srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru, dodaje se u saopštenju.

Kako prenosi grčka televizija Antena, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, koja je navodno Srpkinja. To je razljutilo radnike obezbeđenja i ekipu srpskih turista nakon čega je krenula rasprava i tuča, koja se nastavila ispred kluba.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h5DkTf4523g]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari