Državni univerzitet u Novom Pazaru novčano kažnjen zbog nevraćanja profesora na posao 1Foto: N. Kočović

Prekršajni sud u Novom Pazaru kaznio je Državni univerzitet sa 300.000 dinara zbog toga što nije postupio po rešenjima Inspekcije rada i na posao vratio nezakonito otpuštene profesore Fadila Škrijelja i Mersudina Mulića.

Odlučujući po dve prekršajne prijave Inspekcije rada, Prekršajni sud je tu visokoškolsku ustanovu proglasio odgovrnom kaznivši je u prvom slučaju sa 100.000 dinara, a u drugom 200.000 dinara, uz odgovarajuće troškove postupka.

Takođe, zbog nepostupanja po rešenjima Inspekcije rada, Prekršajni sud je kaznio bivšeg rektora Bratislava Mirića sa 100.000 dinara, dok je postupak protiv Miladina Kostića obustavljen zbog smrti.

Podsećamo da je Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio presude Osnovnog suda u Novom Pazaru kojim je utvrđeno da je Državni univerzitet nezakonito otpustio profesore Fadila Škrijelja i Mersudina Mulića u julu prošle godine.

Presudom je Državnom univerzitetu naloženo da Škrijelja vrati na posao, što je ta visokoobrazovna ustanova, kako nam je on rekao, uradila, dok je Mulić, kako mu je ugovor o radu u međuvremenu istekao, odustao od zahteva za povratak na posao.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari