DS: REM zavisan od režima 1Foto: Miroslav Dragojević

Navodi da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ima nameru da utiče na pozicioniranje televizije N1 u programskoj šemi, predstavlja poslednje u nizu kršenje principa delovanja REMa kao nezavisnog regulatornog tela i očigledan je dokaz da režim želi da stavi sve nezavisne institucije u zemlji pod svoju kontrolu, piše u saopštenju DS.

Osnovni zadatak REMa je da obezbedi pluralizam sadržaja i slobodnog izražavanja mišljenja na medijskoj sceni Srbije. Zato zapanjuje stav REMa da neće pratiti izbore iako im novi Zakon to vrlo jasno precizira kao obavezu od javnog interesa. Ovo telo pokušava da uskrati medijski prostor na kome mogu da se čuju različita mišljenja i na kome su po istraživanjima ujednačeno predstavljeni svi predsednički kandidati, piše u dopisu informativne službe Demokratske stranke.

Poslanici Demokratske stranke u Skupštini Srbije će pokrenuti proceduru za razrešenje predsednika i članove Saveta ovog regulatornog tela, koje je odlučilo da se ne bavi svojim poslom monitoringa predizborne kampanje, iako je softver kupljen za to još prošle godine, i koje još jednom svojim radom pokazuje političku pristrasnost i zavisnost od režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari