DS: Sava centar je prodat, a preduzeće i dalje troši novac iz budžeta i duguje 23 miliona evra 1Foto: Miroslav Dragojević

Opštinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd upozorio je danas na nenamensko trošenje sredstava iz budžeta grada jer će „nepostojeće“ Javno preduzeće Sava centar samo u 2022. godini koštati građane Srbije 98 miliona dinara.

„Na Novom Beogradu nije urađen nijedan infrastrukturni projekat u poslednjih deset godina, dok je za taj isti period ‘Sava centar’ napravio gubitke u vrednosti od preko 20 miliona evra“, naveo je DS.

U saopštenju podsećaju da je „Sava centar“ prodat u novembru 2020. godine, ali javno preduzeće čija je praktično jedina svrha bila upravljanje ovim objektom, i dalje postoji i gomila dugove.

„Prema zvanično objavljenim podacima, ‘Sava centar’ koji tokom 2021. nije imao nikakve poslovne aktivnosti, je u gubitku od skoro 1,3 milijarde dinara, dok za poreze koje ne plaća godinama duguje 1,2 milijarde dinara. Kada se uzmu u obzir subvencije koje su tokom prošle godine dobili iz džepova građana u iznosu od više od 140 miliona dinara i planirani gubitak za 2022. od skoro sto miliona, dolazimo do zaključka da je minus JP ‘Sava centar’ 2,7 milijardi dinara ili skoro 23 miliona evra“, saopštio je DS uz ocenu da je to za čak 23 procenta više od cene za koju je objekat prodat.

Opštinski odbor DS Novi Beograd je istkao da „preduzeće koje već dve godine ne planira nikakve poslovne aktivnosti i duguje basnoslovan novac, planira u svom budžetu da građani mesečno izdvajaju po 30.000 dinara za kafanske račune koje pravi rukovodstvo, dok je prosečna plata zaposlenih čak 140.000 dinara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari