DS Zrenjanin sprema pravnu podršku demonstrantima 1Foto: Miroslava Pudar

Gradski odbor Demokratske stranke Zrenjanin sprema pravnu podršku za građane koji su učestvovali na protestima i blokadama puteva u ovom gradu, a koji su prethodnih dana dobijali prekršajne prijave.

Tim povodom pozvali su sve građane koji su dobili prekršajne naloge zbog učešća u protestima da se jave kako bi im bila pružena neophodna pomoć i podrška.

Kako kažu, na protestima su bili zajedno uz građane, a nakon protesta ostaju uz njih i nude dve vrste podrške građanima.

„Za one koji ne žele da plate kaznu, već žele da se Prekršajni sud izjasni o njihovoj odgovornosti, obezbedićemo besplatnu pravnu pomoć. Nećemo ostaviti nezaštićene ni one koji su se iz bilo kog razloga odlučili da ipak plate kaznu u roku od 8 dana, već ćemo za njih da obezbedimo refundaciju troškova ukoliko žele,“ objasnila je poverenica zrenjaninskih demokrata Alisa Kockar.

Sve što je potrebno, objašnjavaju zrenjaninske deokrate, je da se građani jave putem mejla [email protected] i zatraže pravnu pomoć, odnosno, da pošalju skeniran ili uslikan prekršajni nalog, uplatnicu i kontakt podatke.

Veliki protest i blokada dva putna pravca, prema Beogradu i Novom Sadu, održani su u subotu 4. decembra.

Blokadu kod Linglonga organizovalo je udruženje Građanski preokret u saradnji sa Skupštinom slobodne Srbije i Udruženjem poljoprivrednika Banata, dok je protest prema Novom Sadu organizovala neformalna grupa Zrenjaninska akcija.

I jednima i drugima stigle su prekršajne prijave, na iznose od 5.000 dinara zbog narušavanja javnog reda i mira i kršenja saobraćajnih propisa.

Kako su naveli, svoje prekršajne naloge poslaće Inicijative Kreni-promeni i njihovom pravnom timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari