Dubravka Stojanović: Čekamo Ruse i radujemo se trećem svetskom ratu

Istoričarka za Danas o ratnim elitama na vlasti, zamrznutom konfliktu i opasnostima od novih sukoba

Ostavite komentar


  1. Mnogo bolje je da cekamo Amerikance koji ce nam doneti nevidjeno blagostanje cim priznamo velikoalbansku paradrzavu na Kosovu, priznamo krivicu za sve sukobe na planeti u zadnjih dvadesetak vekova, dozivljavamo katarzu jedanput nedeljno, priznamo krivicu za genocid u Srebrenici, Jasenovcu; nad Jermenima i Jevrejima, Indijancima i ako svaki dan mantramo kako smo najgori narod koji je ikada postojao na planeti, proglasimo Sonju Biserko i Natasu Kandic za marsale…

  2. Vi ste gospođo odlepljeni od stvarnosti jednako kao i ovi na vlasti. Kao da živimo na pustom ostrvu, bez ikakvih uticaja sa strane.
    A slepi ste na suštinu događaja, preraspodelu vrednosti u Srbiji, ali i ve ste deo političkog jednog te istog establišmenta, čim imate pravo i dozvolu da se oglašavate u novinama.
    uglavnom naša stvarnost je školski primer „Udruženog zločinačkog poduhvata“

  3. Још једна србомрзитељка која се, наводно, бави науком.

    1. Ona ne dobija medijski prostor zato što je stručna već zato što ima određeno ideološko-političko mišljenje. To je naše novinarstvo nažalost. Njen zadatak je da nas ubedi da su NATO i Evropa jedina alternativa, da su Srbi isključivi krivci ratova i raspada SFRJ….motiv nebitan. Medijski prostor vrvi od stručnjaka njenog profila. Valjda bolje nismo ni zaslužili.

      1. Da čitate nešto drugo osim žute štampe („Danasov“ čitalac niste sigurno), znali biste da Dubravka Stojanović ne dobija nikakav medijski prostor i da je nepoželjna u srpskim medijima, izuzev evo, na „Danasu“ koji nije medij nego retko parče istine u Srbiji.

  4. Gospodo botovi, gde ste bili da se oglasite kad su iskopavane masovne grobnice u predgrađu Beograda, kada su vađene iz reka hladnjače pune ubijenih civila, kad su satirani gradovi i sela po zemlji kojom su gazili Vaši vitezovi i idoli…?Nije kriv Nato, Soroš,nisu Šitari, Balije, Ustaše,…naši najveći dušmani! Nsjveći neprijatelji ovog naroda ste vi, za koje svaki zločin može da se pravda, ako je počinjen od strane srpskih ,,heroja“.Zbog vas i vaših bolesnih ideja svaki normalan čovek u ovoj zemlji zapita se kakvu budućnost ostavljamo svojoj deci.

    1. Поштовани господине,
      не знам шта имате против ботова кад подржава вашег ЕУРОпејца АВ. Да, вашег, јер имате исту политику и исти циљ, само спинујете да су они власт (а зна се ко управља овом државом и ко диктира политику), а ви сте као опозиција. А они су као „националисти“? По чему? НАЦИОНАЛИСТА је супротно од ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТА (комуниста, глобалиста…). Онај ко се залаже за улазак у Интернационалу (ЕУ), залаже се за губитак државности и самосталности, те не може бити националиста.
      А политика око КиМ је посебна прича. Тек ту се види њихова превара и зашто (и како) су дошли на власт.
      Зато доста спиновања тзв. власт – тзв. опозиција. Косово и Метохија је саставни део Србије.

    2. Ne nego ste.Vi najvece.zlo ove zemlji ponosni dezerteri koji su“korisni idioti“ zapada,jer Srbi su nacisti koji su napadali jadne narode.i narodnosti bivse SFRJ.Kad ono u Bosni pobijeno 37 hiljafa Srba u Hrbatskoj iz blagoslpv zapafa ne sme da se zna izd.Jafna.li si Srbojp sa petom kolonom u njoj.

  5. Bravo Dubravka, konačno da neko kaže pravu istinu, šteta sto nema više ovakvih tekstova.

  6. Nova biserko ..Oma nije zivela i bosni da uns istinu ..takvi pricaju gluposti ..i bosni ..hrvatskoj jr bio nastavak drugog svetskog rata ..pocetak .zu je Jan kriva sto se nije suprostavila zengams i rata i bin meni bilo …samo istina moze da trau ovaj haos koji odgovara lopovima koju vladaju

  7. Ne pomaže reći istinu, predrasude su nasledjene, osećaj krivicu duboko usadjen u nesrećni narod, koji se brani napadima na svakog ko pokuuša da kaže istinu. I to je način preživljavanja. „SVI NAS MRZE, CEO SVET BI DA NESTANEMO“, ponavljamo iz dana u dan. To nema veze ni sa NATOM, ni sa Rusima. To nam je usadila u dušu naša nesreća, koju smo sami skrivili „“putem svoih predstavnika“.

  8. Toliko bolesne mrznje prema velikom ruskom narodu koji je dao toliko velicina civilizaciji, odlucujuci udarac fasizmu (i danas ponovo posle boljsevicke diktature grabi napred), toliko mazohizma i iskompleksiranog autosovinizma da nije ni cudo njeno zazivanje treceg svetskog rata. Pa ako im je Soros i zavrnuo slavinu, mnogo je..

    1. Rusi su, gospodine ili druže Ljermontov kroz istoriju pokazali da pre svega ugrožavaju i mrze sopstveni narod, pa tek onda tuđ.Dokaz za to su Ivan Grozni, Romanovi, Staljin, Hruščov, Brežnjev, Putin… A što se tiče antifašizma,nacisti i rusokomunisti su dve strane iste medalje…Lepo su se dogovorili i podelili Poljsku tačno na pola…Pa o kom to antifašizmu pričate u Rusiji? Ili da vas podsetim na fašizam Putka koji je sve ljudske slobode i prava , uz pomoć ruske pravoslavne crkve zabranio i time obesmislio život milionima ljudi…fašizam na delu.

  9. Šteta, očekivao sa više od D.Stojanović. A možda nije ni trebalo više očekivati.
    Istoričarima je najlagodnije jer govore ono što je bilo, a ne i zbog čega je bilo kako je bilo. Ali niko se zbog toga neće ni počešati iz uva.

  10. A zašto svi pričaju o crnom ili belom?! Zašto ako neko kritikuje zlodela koja je neko u naše ime uradio mora biti “srbomrzitelj” i zašto ako je neko iskreni patriota mora biti nacionalšovinista?! I koga mi to kao čekamo? Jedni pričaju kako ovi drugi čekaju Rusiju a ovi drugi kako oni prvi čekaju Ameriku? Ma šta imamo mi da čekamo? Mi smo čitav život čekali neke dobre vile a od svega smo dobili veliko ništa! A tako nam i treba! Nema ništa od čekanja, nego da se mi pozabavimo sa najvećim neprijateljem srbskog naroda, sa sobom samima! Nema većih lopova i pohlepnika koji pljačkaju i pokoravaju ovu našu prelepu zemlju od robovlasnika koji već godinama na vlast potavljaju svoje sluge. Kad se narod malo uznemiri oni samo postave svoje kmetove prefarbane u drugu boju i tako se dobije ovaj naš cirkus u kojem klovnovi kače osmeh na lice svoje publike dok slonovi, konji i po neki tigar rade svoje dobro uvežbane akrobacije! To je naša tuga pošto je taj cirkus postavio onaj protiv koga smo i napravili revoluciju! I staro i mlado, svi, svi, svi u cirkus KOLORADO!

  11. Parafraziraću članak iz svog rakursa rodnog analitičara: „Mislim da jača taj narativ o ženama kao žrtvama, koji je idealni energent svakog seksizma i svakog novog konflikta među polovima. Ta samoviktimizacija je najpogrešnije što možemo sebi da uradimo, jer je to kao kada feministkinje nametnu ženama tu lažnu sliku i one žive taj lažni život. Zato i ne možemo da se pomerimo, ocenjuje u razgovoru za Danas analitičar rodnih odnosa i politike, Mihailo Alić.

  12. Stvarno je interesantno kako se velika, internacionalna, politika preslikava u rodnu politiku. Članak kaže: „Govori se o tome da se traži kompromisno rešenje. Kakav kompromis se može pretpostaviti? Podela Kosova je isključena kao opcija“. Isto je i u podeli starateljstva nakon razvoda. Zapadno podržavana politika ginocentrizma ne zna za kompromis – sve pripada majkama, ništa očevima (sem obaveze plaćanja alimentacije). Nema pregovora, sve je unapred poznato i određeno, o zajedničkom starateljstvu nema govora, isključeno je kao opcija, dobitnici ne pregovaraju, ne daju čak ni milostinju. Srbija ništa neće dobiti, Kosovo je oteto i odcepljeno bez ikakve kompenzacije i kompromisa. Politika sile, i jačeg. Feminizam nad istinskom ravnopravnosti i interesu dece. Rodna ravnopravnost i politička korektnost kao ideologije Novog svetskog poretka (Globalizma) suzama ne veruju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.