Dudova šuma u Subotici dobila više od 100 mladih sadnica 1Dudova šuma u Subotici, foto: Natalija Jakovljević

U okviru velike akcija pošumljavanja Srbije, koju realizuju Ministarstvo zaštite životne sredine sa jednom kompanijom, oplemenjena je i ozelenjena Dudova šuma u Subotici.

Donirano je više od 100 različitih vrsta zimzelenih i listopadnih sadnica. Ministarstvo je krajem prošle godine sa ovom kompanijom potpisalo Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno da u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama, u vidu mladih sadnica, pošumljava javne površine širom Srbije, sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja.

Već u uvodnoj fazi, firma je donirala više stotina mladih sadnica, pa su novi drvoredi zasađeni u Beloj Crkvi, Kikindi, Bačkoj Palanci, a sada i u Subotici.

Šume su pluća naše planete, a zasađivanje novih stabala jedini je način da prirodne lepote naše zemlje čuvamo i za nove generacije. Subotica, kao i ostali gradovi Srbije, mogu računati na našu punu podršku kada je reč o planiranju i budućih sličnih projekata“, izjavio je Vuk Dinčić, direktor kompanije.

Oni će u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati celu zemlju sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja, a samo za uvodnu fazu predviđeno je doniranje više od 1.000 sadnica desetinama lokalnih samouprava širom Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari