Predsednici kućnih saveta stambene zgrade u ulici Knjaza Miloša broj 4 u centru Pirota sa JP „Vodovod i kanalizacija“ potpisali su ugovor o reprogramiranju ranijeg duga od 420.000 dinara kako bi posle prošlonedeljnog šestodnevnog isključenja izbegli novu neprijatnu situaciju da ponovo ostanu bez vode.

Domaćinstva u Pirotu za vodu i usluge kanalizacije duguju 25 miliona dinara.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolićkaže da je ugovorom o reprogramiranju ranijeg duga predviđeno plaćanje u 12 rata, uz obavezu redovnog plaćanja tekuće potrošnje.

– Ujedno je potpisan i sporazum o podeli duga između dva ulaza ove zgrade, pošto je to bio jedan od sporova između njih ko je koliko dužan. „Vodovod“ se obavezao da će u roku od mesec dana o našem trošku fizički razdvojiti vodovodnu mrežu u ovoj zgradi kako bi svaki ulaz zgrade imao svoj vodomer. Predsednicima kućnih saveta ove zgrade smo jasno rekli da, ukoliko se ovaj ugovor ne poštuje i ne plaćaju računi na vreme, ponovo će ostati bez vode – kaže Nikolić.

Direktor „Vodovoda“ najavljuje i nova isključenja neredovnih platiša u ostalim stambenim zgradama koje su dužne od 200 do 300.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari